Mládež 2.9.2017

Reportáž zo zápasu:
Grasshoppers Žilina - AS Trenčín 4:8

4:8 (3:0; 1:2; 0:6 - 4:8)
ŠH Rosinská
1. kolo, 14:00
FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina vs FBK AS Trenčín


FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina: Hazucha(Šuška) – Mirt, Ftorek, Bíro, Hrobár, Michalčík, Tulák, Piovár, Vrábel, Vlček, Cvacho, Jančo.

FBK AS Trenčín: Orel – Strieženec, Pavlík, Jastrabík, Mišák – Žiaček, Bábik, Habánek – Kusenda, Jankovec, Stopka.

Góly: 5. Jančo(Piovár), 5. Piovár ( Hazucha), 17. Hrobár (Mirt), 32. Tulák ( Vlček) – 36. Kusenda (Jastrabík), 38. Mišák(Kusenda), 42. Žiaček(Stopka), 43. Žiaček, 43. Kusenda, 55. Stopka (Mišák),56. Žiaček (Kusenda), 59. Stopka (Pavlík).

Vylúčení: 0:1, presilovky 0:0, oslabenia : 0:1 , 30 divákov

Diváci: 30


Komentár

V sobotu cestovali juniori AS Trenčín na svoj historicky prvý zápas v najvyššej florbalovej súťaže na Slovensku, ktorá v tomto formáte funguje už dva roky. Po neúspešnej minuloročnej kvalifikácii a následnému odhláseniu sa niektorých tímov z najvyššej súťaže dostali práve Trenčania šancu hrať extraligu, ktorú sa rozhodli využiť, čo sa ukazuje ako správne rozhodnutie. Finalista minulého ročníka extraligy patriaci k favoritom na zisk titulu bol od začiatku aktívnejší na loptičke z čoho plynuli chyby v postavení hráčov AS pri preberaní súpera vo vlastnom obrannom pásme. Skóre 3:0 pre domácich po prvej tretine bolo ale kruté vzhľadom na množstvo nevyužitých brejkových situácií, ktoré Trenčania nedokázali využiť. Obraz hry sa nezmenil ani v druhej tretine. Žilinčania s loptičkou na hokejkách hrali okolo florbalistov AS, ktorí vyrážali do brejkov, z ktorých dva skončili gólom a skóre sa tak menilo na 4:2 po dvoch tretinách. Tréner Klapita do poslednej tretiny vsadil všetko na ofenzívu. Aktívne napádanie a vysoká hra robila hráčom Žiliny obrovské problémy z čoho pramenili ich hrubé chyby a až 6 gólov v ich sieti! Trenčania tak odskočili v na 4:8 a pripísali si nesmierne dôležité tri body v boji o play off. 

Rozpis zápasov
3:2 MŠH Detva
4. kolo, 1.10.2023
DTF team Detva Joxers - FBK AS Trenčín

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 29.9.2023

Florbalistky mamičky - pridajte sa k nám!

Nová aktivita, najmä pre členky florbalového klubu AS Trenčín, sa uchytila a mamičky našich...

Mládež 13.9.2023

VÝNIMOČNÝ PRESTUP ! NAJLEPŠÍ STRELEC ČESKEJ JUNIORSKEJ CE LIGY PRESTUPUJE DO FBK AS TRENČÍN

Florbalovému klubu AS Trenčín sa ešte pred...

Kora  Salming  M-Šport  Terajšok  Mesto Trenčín  Dalno  delta medical  square_tn