Aktuálne 30.9.2024

Klub | Stolica v Trenčíne končí, nahradí ho Galád

Ilija Stolica opúšťa po necelom jeden a pol roku trénerskú stoličku v AS Trenčín. Cesty klubu a trénera A-tímu sa rozchádzajú po obojstrannom vyhodnotení aktuálnej situácie a vzájomnej dohode. Do konca sezóny ho nahradí skúsený kormidelník Ivan Galád. Realizačný tím zostane v nezmenenom zložení.

"V prvom rade sa chceme poďakovať trénerovi Stolicovi za odvedenú prácu. Jeho pôsobenie v AS Trenčín vnímame v oveľa širších súvislostiach ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Napriek pomerne krátkemu časovému obdobiu zanechal v našom klube výraznú stopu. V určitom období nastal pod jeho vedením viditeľný výkonnostný rast. Rozhodnutie o ukončení spolupráce sa nerodilo ľahko, no dnes sme cítili, že mužstvo potrebuje nový impulz. Trénerovi Stolicovi ešte raz ďakujeme za všetok čas, ktorý venoval futbalu v Trenčíne. Prajeme mu veľa šťastia v ďalšej práci," povedal generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

Tréner Ivan Galád má skúsenosti z ligového pôsobenia na lavičkách v Nitre, Ružomberku, Zlatých Moravciach i Trenčíne. Šesťdesiatjedenročný rodák z Krupiny tak neprichádza do neznámeho prostredia. Naposledy pod Čákovým hradom pôsobil ako konzultant trénera Juraja Ančica v sezóne 2021/2022. Okrem toho nás viedol ešte v druholigovom ročníku 2008/2009 a na konci sezóny 2018/2019 vybojoval s naším tímom v baráži záchranu v najvyššej súťaži. V pozícii hlavného trénera sedel aj na lavičke reprezentačnej dvadsaťjednotky. 

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 9. kolo, 28.9.2024
AS Trenčín - FK Železiarne Podbrezová
20:30
NIKÉ LIGA, 10. kolo, 5.10.2024
ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 4.10.2024

Hájovský | Súper má veľmi kvalitný tím a mnoho dobrých individualít

Tím pod taktovkou nového trénera Ivana Galáda čaká pred reprezentačnou...

ASTV 3.10.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (3:2)

Aktuálne 1.10.2024

A-tím | Tréner Galád predstúpil pred médiá

Nový hlavný tréner AS Trenčín Ivan Galád predstúpil po prvej tréningovej jednotke v klube pred...

ASTV 30.9.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov mesiaca august

ASTV vám prináša augustovú edíciu ankety o najkrajší gól za ďalší súťažný...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín  Áesko Kantína
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  mattoni  aarsleff  arena ostrov  laugaricio  bestwebsiteservice.com  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa fajntricko  dobrota
×
Dnes v 20:30 |
ŠK Slovan Bratislava
AS Trenčín