A-tím 23.8.2024

Klub | Spomienka na nielen historický zápas, ale aj boj za slobodu

Futbalový klub AS Trenčín sa rozhodol počas nasledujúceho týždňa pripomenúť zápas histórie Slovákov. Tento boj sa však nestŕhal na trávnikoch s cieľom získať futbalovú prestíž. Boli to dni odvahy, zjednotenia a boja za slobodu našej krajiny.

Aj preto sme sa v spolupráci s organizáciou Post Bellum rozhodli v rámci osláv 80. výročia Slovenského národného povstania pripraviť špeciálnu akciu, ktorá spojí šport a históriu. Hráči a hráčky AS Trenčín nastúpia počas „výročného“ týždňa na zápasy s unikátnymi páskami na rukách, ktoré nesú nápis "80 rokov od SNP. Začnite s vysťahovaním." Slávnostné pásky s podpismi hráčov budú následne dostupné vo fanshope klubu. Výťažok z ich predaja bude venovaný na podporu organizácie Post Bellum, ktorá zhromažďuje a dokumentuje spomienky pamätníkov a pamätníčiek moderných slovenských dejín. Hráči AS Trenčín nastúpia s páskami v sobotu na Považské derby so Žilinou, v pohárovom zápase Slovnaft Cupu v Košeci a ženy na domácom zápase s MFK Ružomberok. Týmto symbolickým gestom si chce klub uctiť pamiatku hrdinov SNP a pripomenúť dôležitosť tejto udalosti pre našu históriu.

Heslo "Začnite s vysťahovaním“, ktoré sa objaví na páskach hráčov, bolo signálom na začiatok Slovenského národného povstania, keď ho podplukovník Ján Golian vyslal vojenským posádkam a tým odštartoval jednu z najdôležitejších kapitol slovenských dejín. Slovenské národné povstanie bolo jedným z najvýznamnejších odporových hnutí a prispelo k oslobodeniu našej krajiny.

Sme veľmi radi, že k tejto iniciatíve sa pripája aj klub MŠK Žilina. 

Okrem toho, koncom septembra zorganizuje AS Trenčín v spolupráci s organizáciou Post Bellum sériu besied so zaujímavými hosťami. Títo odborníci priblížia mladým ľuďom dôležitosť pripomínania si histórie a poskytnú faktické informácie o udalostiach Slovenského národného povstania. Besedy sa uskutočnia v doobedňajších hodinách pre školy a mládežníckych hráčov AS Trenčín a v poobedňajších hodinách pre fanúšikov klubu.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 8. kolo, 21.9.2024
KFC Komárno - AS Trenčín
18:00
NIKÉ LIGA, 9. kolo, 28.9.2024
AS Trenčín - FK Železiarne Podbrezová
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 26.9.2024

Klub | Multikulturizmus ako hlavná téma medzinárodnej besedy

Začiatkom týždňa sa na Štadióne Sihoť v Trenčíne uskutočnila zaujímavá a...

Fotogalérie 26.9.2024

Fotogaléria | Zápas Slovnaft Cupu proti AFC Nové Mesto nad Váhom

Fotogaléria z 3. kola Slovnaft Cupu proti AFC Nové Mesto nad Váhom (0:2).

ASTV 26.9.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC DAC 1904 Dunajská Streda

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC DAC 1904...

A-tím 26.9.2024

Skovajsa | Veríme, že aj toto víťazstvo nás nakopne

V 3. kole Slovnaft Cupu sme zdolali AFC Nové Mesto nad Váhom. V prvom polčase sme pritom...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín  Áesko Kantína
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  mattoni  aarsleff  arena ostrov  laugaricio  bahis sitesi  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa fajntricko  dobrota