Aktuality - archiv 5.10.2007

Smutná remíza...

Bezbrehý primitivizmus na Sihoti.

Bod so Žilinou je super. Som ale taký rozladený, ako som po futbale nebol ani keď sme prehrávali rozdielom niekoľkých tried. Posledných 10 minút zápasu som videl len veľkú čiernu tmu. Pýtal som sa sám seba, či sme urobili všetko pre to, aby sme NAŠICH PRIAZNIVCOV ochránili. Myšlienky sa mi vždy zliali do jediného. Všetci vedeli čo sa môže stať. Napriek tomu sa najhoršie obavy naplnili.

Prvú informáciu o prípadnom príchode šialencov, vydávajúcich sa za fanúšikov Slovana, som dostal v piatok. Na základe tejto správy klub okamžite informoval políciu a v sobotu si ešte overoval, či prijala potrebné opatrenia. Tá počet pôvodne plánovaných síl určených na zabezpečenie zápasu takmer strojnásobila. V kontakte sme boli aj so železničnou políciou monitorujúcou vlaky z Bratislavy. S policajtmi sme komunikovali pred zápasom a prakticky počas celého stretnutia. Nič podozrivé sa nedialo. Až do 80-tej minúty. Keď vtrhla do sektoru našich fanúšikov skupina besných zverov, prezlečených do ľudskej podoby, mlátiacich okolo seba hlava nehlava, bolo mi – a doteraz mi je – do plaču. Polícia sa okamžite presunula na miesto stretu a zabránila možnej väčšej ujme, ale niektorí z našich verných fanúšikov si to, žiaľ, „odskákali“. Rozbité hlavy, doudierané telá, nalomené duše... Asi takto by sa dal charakterizovať výsledok krátkeho vyčíňania vymetených mozgov.

Prišli sme o vlajku... Náš Symbol získala svorka zrelá do blázninca. Teraz ju zrejme jej členovia, za obrovského ošiaľu, niekde spália a budú pri tom tancovať a radovať sa. Priznám sa, tomuto plytkému spôsobu zábavy akosi neviem prísť na chuť. Chcem veriť, že tej Bande tupých hláv neurobíme radosť a neskĺzneme do porazeneckej nálady. Naopak. Trenčín čaká nová éra. Zápas proti Žiline si opäť nenechali ujsť holandskí majitelia klubu prezentujúci na každom kroku obrovské plány a zmeny k lepšiemu už počas zimnej prestávky. Nové myšlienky nech sú teda spojené s novými impulzmi. Jedným z nich by mohla byť nová klubová vlajka fanúšikov. Bezprostredne po zápase som oslovil partnerskú firmu so žiadosťou o výrobu nového kúsku. Jej reakcia bola vysoko pozitívna. Na výrobe novej vlajky sa bude veľmi rada podieľať. Návrh dizajnu je pochopiteľne v réžii fanúšikov.

Tieto myšlienky ma po zbabranom zápase ako tak upokojujú. Chcem veriť, že nepekný zážitok z krátkej invázie bezočivých zlodejov v sektore našich najvernejších divákov bol ojedinelou epizódou a že v budúcnosti už nikdy nebudeme musieť riešiť dnešné problémy. Novú vlajku, ale predovšetkým ZDRAVIE NAŠICH FANÚŠIKOV musíme chrániť za každú cenu...

Marek Svátek, PR manažér AS Trenčín

Autor: ASTN
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa