Aktuality - archiv 3.5.2010

Filip Hlohovský postrachom šalianskej obrany

Súboj Trenčín - Šaľa už v stredu 5. mája o 16.30 h.

Futbalistov Trenčína delia od konca aktuálneho ročníka 1. ligy už iba štyri zápasy. Prvý z nich odohrajú v stredu 5. mája o 16.30 h na Mestskom štadióne na Sihoti. Ich súperom bude posledná Šaľa.

Oba tímy sa na jeseň stretli dvakrát. Streleckou aktivitou vo vzájomných dueloch hýril najmä Filip Hlohovský. „Na domáci duel mám príjemné spomienky. Vyhrali sme v ňom presvedčivo 4:0 a ja som dosiahol hetrik. Otvoril som ho premenenou jedenástkou už v 3. min. Do polčasu som pridal ešte jeden gól a po zmene strán som premenil aj náš druhý pokutový kop,“ neskrýva úsmev ani po viac ako polroku stále sa zlepšujúci hráč. Pri spomienke na odvetný zápas mu však uvoľnený výraz v tvári mizne. „V Šali to bolo horšie. Hoci som skóroval po vydarenom priamom kope, súper ešte v prvom polčase vyrovnal. Náš herný prejav nebol v poriadku. Bolo to posledné jesenné kolo, čiže aj terén bol veľmi náročný. Oba zápasy sú však minulosťou. Teraz sa koncentrujeme na najbližšie stretnutie,“ mávol rukou nad jesennými duelmi nádejný ofenzívny hráč.

Futbalová zima zásadné zmeny v kádroch stredajších súperov nepriniesla. Dá sa očakávať, že Šaľania pricestujú na Sihoť predovšetkým s pevnou obranou. „Súhlasím. Veľké zmeny som u nich od jesene nevybadal. Hádam iba toľko, že po výmene trénera nekladú taký veľký dôraz na defenzívu, ale že sa viac tlačia dopredu. Ak nastúpia s útočným poňatím aj u nás, môže to byť dobrý zápas,“ upozorňuje na zmenu Ančic – Babinec dvadsaťdvaročný rodák z Prievidze.

Prvoligové kolo je naplánované na sobotu, Trenčania však v tomto termíne cestujú na prestížny turnaj do Holandska. Preto odohrajú duel so Šaľou s trojdňovým predstihom. „V termíne problém nevidím. Dokonca si myslím, že stred týždňa mi vyhovuje viac ako víkend,“ nešpekuluje Hlohovský nad programom AS a na záver odhodlane dodáva: „V dvoch zápasoch som im dal štyri góly. Dúfam, že na tieto zásahy nadviažem aj v stredu.“

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa