Aktuality - archiv 9.3.2010

Všetko zmenili skoré zásahy, uvedomuje si Salinas

Jorge Salinas: "Po taktickej stránke sa toho veľa nezmenilo, skôr vnútorná chémia tímu akoby zapadala do seba."

Tím Adriána Guľu predviedol na ihrisku Michaloviec (3:0) jeden z najlepších výkonov od vypadnutia z najvyššej súťaže. Viacerí hráči si zaslúžia absolutórium, ale hlavnou hviezdou je predsa len jediný z nich - ešte iba sedemnásťročný Paraguajčan Jorge Salinas. Skvelý technik sa predstavil na pozícii podhrotového útočníka a ukázal, že práve tento post mu sedí asi najviac. Gólmi v tretej a siedmej minúte duelu prakticky rozhodol a žiaril aj naďalej. "Mohol som dať aj tretí gól, ale už som nemal toľko šťastia," povedal Salinas.

Trenčania vyhrali v metropole Zemplína až nečakane hladko, ale aj podľa slov mladého stredopoliara to tak nemuselo byť. Priebeh zápasu výrazne ovplyvnili rýchle góly. "Všetko zmenili skoré zásahy. Nevieme akoby to vyzeralo, ak by sme neskórovali. Mohli sme hrať svoju hru a ovládať priebeh stretnutia. Súper by bol určite iný, ale za desať minút sa celý dej zmenil," komentoval druhý najmladší muž v kabíne prvého mužstva.

Ak by sa podobný priebeh zápasu zopakoval častejšie, asi nikto pod Čákovým hradom by nebol proti. "Tak si to predstavuje asi každý. Podobný úvod všetko uľahčí," komentoval Salinas, ktorého po premiérovom zásahu v ligovom stretnutí čaká uhradenie príspevku do tímovej pokladne. Podobný zvyk síce v Paraguaji nemajú, ale mladí hráči si predsa len užijú svoje. "Pred prvým zápasom v profesionálnej kariére vás ostrihajú dohola. Mne sa to našťastie nepritrafilo a dúfam, že chalani tento zvyk nepreberú."

Výkon AS v premiérovom súboji jarnej časti sezóny bol do veľkej miery prekvapujúci pre všetkých fanúšikov. Dokonca aj pre tých najoptimistickejších. Už menej pre zainteresovaných. "Začalo to už vstupom do prípravy, ktorá nám vyšla. Najväčší rozdiel cítim v prístupe celého tímu. Mužstvo ide do každého zápasu s cieľom vyhrať. Ideme vždy za troma bodmi. Nič iné nás nezaujíma. Sme presvedčení, že môžeme vyhrávať. Po taktickej stránke sa toho veľa nezmenilo, skôr vnútorná chémia tímu akoby zapadala do seba. Cítim, že sme si bližšie a makáme jeden za druhého," dodal povzbudivé slová na záver mladý Juhoameričan.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa