Aktuality - archiv 29.11.2009

Spolupráca Gergela s Depetrisom priniesla rozhodujúci okamih zápasu

Depetris si vylepšil gólovú bilanciu o jeden gól, hoci mohol aj o viac.

Jesenná rozlúčka Trenčanov s domácim prostredím priniesla ich vydreté víťazstvo nad Prievidzou. Výraznú pečať na zisku troch bodov majú aj David Depetris a Roman Gergel. Argentínčan prispel k triumfu gólom, slovenský reprezentant do 21 rokov zasa dlhokánskym autom, po ktorom sa rozhodujúci zásah zrodil.

David Depetris často zamestnával obrancov FKM. Tí neraz netušili ako odzbrojiť nebezpečného kanoniera. Obávaný strelec dopravil loptu za chrbát brankára Furku dovedna trikrát, v dvoch prípadoch ale zmaril jeho radosť verdikt rozhodcu avizujúci postavenie mimo hry. „Ťažko sa mi posudzuje, či som stál v spomínaných chvíľach v ofsajde alebo nie. Určite si tie situácie pozriem na videu. V druhom prípade som ale podľa mňa dal gól v regulárnom postavení," rozhovoril sa autor šiestich jesenných gólov, ktorý skóroval v oboch posledných víťazných dueloch. „Oba góly sú veľmi dôležité. Je rozdiel, či skórujete v stretnutí, v ktorom vaše mužstvo vyhrá 6:0, alebo či váš zásah rozhoduje o deľbe bodov. V Rimavskej Sobote som vyrovnal. Tento moment nás upokojil a napokon sa nám podarilo získať všetky body. Veľmi ma teší aj zásah s Prievidzou. Veď sme ním vyhrali 2:1,“ pokračoval v hodnotení gólových okamihov Depetris. O výhre AS nepochyboval ani na okamih. Dokonca ani vo chvíľach, keď jeho tím prehrával. „Tušil som, že sa nám podarí prelomiť streleckú smolu. Dovtedy sme si vypracovali viacero dobrých príležitostí. Očakával som, že prídu ďalšie, a že strelecký pôst prelomíme,“ uvažoval po zápase s Prievidzou spokojný strelec.

Úsmev neskrýval ani Roman Gergel. Vysoký počet remíz v domácom prostredí ho už pekne vytáčal. „Po viacerých domácich stratách sme chceli konečne vyhrať. Sme radi, že sa nám to podarilo. Bol to veľmi ťažký duel. V úvode sme sa ťažšie rozbiehali. Súper mal možnosť dvoch nebezpečných priamych kopov. Postupne sme sa dostávali do hry a derby sme zvládli. Napriek tomu, že sme prehrávali,“ opísal bezprostredné pocity po stretnutí univerzálny futbalista. Po jeho aute vsietil Depetris rozhodujúci gól. „Dobrý aut je niečo ako roh. Okrem gólu tam bolo po mojich vhadzovaniach viacero šancí. Raz netrafil do siete Godál a ďalšiu príležitosť mal aj Depetris." Jeden z najtechnickejších hráčov AS prežíval najťažšie chvíle po nečakanom zásahu Oravca. „Priznám sa, gól nás trošku zaskočil. Veď až do tej chvíle sa hralo v 2. polčase vyslovene na ich polovici. Hneď prvý brejk ale využili. Našťastie, bezprostredne po rozohraní sme vyrovnali a následne sme zápas otočili vo svoj prospech,“ konštatoval s úľavou Gergel. S vážnejšou tvárou sa vyjadril aj na tému množstva príležitostí súperov AS v záverečných fázach zápasov: „Chýba nám viac pokoja. Namiesto toho, aby sme kontrolovali priebeh hry, znervóznieme čo súper vycíti a vytvára si šance.“ Gergel a spol. našťastie záver s Prievidzou úspešne ustáli a na zisku plného počtu bodov nič nezmenilo Oravcovo brvno ani Oršulova tutovka v posledných fázach duelu.

Autor: ms, foto: P.Kapusta
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa