Aktuality - archiv 22.11.2009

Hlohovský sa do základu vrátil vo veľkom štýle

Jeden z najlepších hráčov sa v závere zápasu modlil, napokon oslavoval zisk troch bodov.

Po zápase v Rimavskej Sobote sa ozývali z kabíny AS radostné pokriky víťazov. Niekto z domácich, akoby nemohol oslavné chorály AS počúvať, a rozradostených Trenčanov zamkol v kabíne. Nevadí. Chlapci si mohli aspoň bez vyrušovania a v pokoji vychutnať dlho očakávaný triumf. A keď sa konečne našiel kľúčik od šatne hostí, hráči Trenčína sa začali pomaly trúsiť k autobusu. Z ich tvárí žiarila spokojnosť a úľava. Azda najširší úsmev rozdával Filip Hlohovský. Ofenzívny hráč AS akoby si pred zápasom spomenul na svoje doteraz najhviezdnejšie okamihy a na Gemeri podal veľmi snaživý výkon.

Bolo ho plné ihrisko. Nabehal kvantum kilometrov, dovoľoval si kľučky, keď bolo treba podržal loptu. Skrátka, bol to návrat do úvodnej jedenástky ako sa patrí. „Do základu som sa vrátil po dlhšej dobe. Všetkým som chcel dokázať, že tam patrím. Snáď sa mi to podarilo. Moja túžba hrať bola neopísateľná. Mal som obrovskú motiváciu,“ rozhovoril sa dvadsaťjedenročný futbalista.

Nositeľ trenčianskej trinástky sa pred zápasom pustil do „tajomnej“ debaty s tímovým manažérom Drahošom Bočákom. Obsah rozhovoru vyplával na povrch až po záverečnom hvizde rozhodcu. „Hovoril som mu, nech sa dobre pozerá. Sľúbil som mu, že určite dám gól. Skórovať sa mi síce nepodarilo, ale to mi vôbec nevadí. Góly dali iní. Vyhrali sme a to je to najdôležitejšie,“ tešil sa po stretnutí spokojný útočník.

Pri hodnotení zápasu zvážnel a premýšľajúc sa rozhovoril: „V prvom polčase sme si zvykali na náročný terén. Povrch bol veľmi náročný. Ťažko sme sa naň prispôsobovali. Po prvej časti hry sme dokonca prehrávali. Počas prestávky vládla v kabíne, napriek nepriaznivému vývoju skóre, víťazná atmosféra. Všetci sme verili, že to otočíme.“

Futbalistom AS bolo v 87. minúte, napriek chladnému počasiu, horúco. Keď si Jozef Pisár postavil loptu 17 metrov od brány a chystal sa zahrávať priamy kop, pulzové hodnoty Trenčanov dosahovali rekordné hodnoty. „Hádam prvýkrát v živote som sa modlil,“ netajil po zápase Hlohovský. Po dobrej strele kapitána MŠK, ktorá obtrela ľavú žrď Volešákovej brány, mu padol zo srdca obrovský kameň. „Záver duelu vyšiel v náš prospech. Konečne. Ak by sme opäť inkasovali vyrovnávajúci gól v posledných okamihoch, bola by to obrovská smola a nespravodlivosť,“ ukončil debatu jeden z najlepších hráčov na ihrisku a pobral sa smerom k autobusu.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa