Aktuality - archiv 3.8.2009

Gergel: Určite ich nemôžme podceniť

Trenčín nastúpi v stredu o 17.00 h v Bernolákove na 1. kolo Slovenského pohára.

V stredu o 17.00 h vstupuje AS Trenčín do ďalšieho ročníka Slovenského pohára. Prvou prekážkou zverencov Vladimíra Koníka v pohárovej púti bude Bernolákovo. Trenčania v poslednom období v tejto súťaži veľa vody nenamútili. Pred dvoma rokmi síce zdolali Šaľu, ale v nasledujúcom kole vypadli s Košicami. Vlani ich zastavili Vráble dokonca už v prvom kole.

„Pred rokom to bol zvláštny zápas,“ spomína si na nevydarenú konfrontáciu Roman Gergel. „Mysleli sme si, že to bude jednoduché. Napokon sme to nezvládli,“ uvedomuje si technický záložník aj po roku. Poučený vlaňajškom sa na blížiaci zápas pozerá z úplne iného uhla. „Na súboj s Bernolákovom sa musíme poriadne koncentrovať. Určite ich nemôžme podceniť. Pohárové súboje s tímami z nižších súťaží sú vždy komplikované. Papierovo slabší súperi sa chcú vždy vytiahnuť,“ premýšľa mládežnícky reprezentant, majúci v pohárovom dueli špeciálnu motiváciu. „V majstrákoch zatiaľ nenastupujem pravidelne. Dúfam, že v zápase s Bernolákovom sa mi podarí naštartovať sa a definitívne sa presadiť do základu. Bol by som rád, keby my to tam zasa začalo padať,“ neskrýva túžbu autor desiatich gólov v minulom ročníku I. ligy.

Prípravu na pohárového súpera nezanedbávajú ani tréneri AS. „Spolu s Martinom Rusňákom sme sledovali ich posledný zápas,“ vracia sa k nedeľnému duelu Bernolákova s Nemšovou Vladimír Koník. Napriek najtesnejšej prehre najbližšieho súpera Trenčanov si obaja tréneri urobili do notesov viacero poznámok. „Hrajú silovým štýlom. Ich auty mieria často do pokutového územia,“ odkryl časť poznámok tréner AS. „Blížiacu sa konfrontáciu vítam. Zatiaľ som ešte nemal možnosť sledovať mužstvo pri súťažnom nasadení sobota – streda – sobota. Predpokladám, že možno dve – tri zmeny v zostave urobím, ale kostru mužstva meniť nechcem. Nerozlišujem majstrovské, pohárové či prípravné zápasy. V každom by sa malo hrať na víťazstvo. Trenčín má svoj kredit. Hoci Bernolákovo určite nepodceňujem, myslím si, že postúpiť by sme mali my,“ dodal na záver Vladimír Koník.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa