Aktuality - archiv 26.7.2009

Týždenná robota vyšla nazmar

Lubor Knapp: „Celý týždeň sme sa pripravovali najmä na rýchle brejky Púchova.“

Druhý domáci zápas v novom ročníku a zas proti nováčikovi. Zverenci trénera Vladimíra Koníka sa však opäť trápili. Pokiaľ proti Dolnému Kubínu bodovali naplno, prestížny súboj s Púchovom ich po nečakanej remíze (2:2) stál dva body. „Sme z toho sklamaní. Doma musíme vyhrávať,“ povedal po stretnutí jeden z najskúsenejších Trenčanov Lubor Knapp.

Púchovčania nepredviedli extra kvalitný výkon. Vyšli im ale dva brejky, no to bolo z ich strany takmer všetko. V tomto svetle však vyznieva rozpačito aj výkon AS. „Celý týždeň sme sa pripravovali najmä na ich rýchle kontry. V Zlatých Moravciach takto dvakrát skórovali a proti nám im to opäť vychádzalo. Dvakrát udreli a dali dva góly,“ vracia sa k nevydarenému zápasu bývalý kapitán AS.

Napriek nepriaznivému vývoju súboja si myslím, že zápas mali vo vlastných rukách. „V úvode sme si vytvorili tlak aj šance. Veľmi rýchlo sme síce prehrávali, ale skoro sa nám podarilo vyrovnať. Bolo ešte dosť času, aby sme rozhodli. Chýbalo nám však aj potrebné šťastie. Čím viac sme chceli, tým menej sa nám darilo. V druhom polčase sme hrali do plných. Kombinačnou hrou to nešlo a po dlhých loptách súper strely zblokoval, alebo to išlo vedľa,“ komentoval Knapp.

Pri oboch góloch v sieti Dalibora Rožníka sa mužstvo dopustilo viacerých chýb, čo nezakrýval ani veterán v stredovej formácii AS: „Pri brejku musíme akciu za každú cenu prerušiť a to čím skôr. Pokiaľ sa nám to nepodarí v strede ihriska, pred šestnástkou sa to hasí veľmi ťažko. Obe súperove akcie si určite rozoberieme. Dúfam, že podobných chýb sa budeme dopúšťať menej a menej.“

Len tesne pred štartom sezóny sa v strede záložnej rady vytvorila nová dvojica, ktorá by mala dávať tvár hre trenčianskeho mužstva. Knappa doplnil Vojtech Horváth. „Béla je veľmi dobrý hráč. Dúfam, že od zápasu k zápasu to v našom podaní bude lepšie a lepšie. Ešte nie sme na sto percent zohratí a nemôžme hrať naslepo, ale určité návyky už máme zažité,“ dodal na záver Knapp.

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa