Aktuality - archiv 8.7.2009

Martin Ševela novým kapitánom AS, zástupcom Lubor Knapp

František Kubík preberá zodpovednosť za mladých.

Martin Ševela sa stal na základe rozhodnutia trénera Vladimíra Koníka novým kapitánom AS Trenčín. Skúsený obranca má s touto úlohou bohaté skúsenosti. „Kapitánsku pásku som nosil v Interi, Dubnici aj Slovane. Teraz si ju navlečiem na rukáv v Trenčíne. S Lubom sme si vymenili pozíciu, ale žiadne významné zmeny s tým nesúvisia. Naďalej budeme spolupracovať intenzívne ako počas uplynulej jari. V minulosti som túto zodpovednú funkciu možno až priveľmi prežíval. Teraz to už beriem v oveľa väčšej pohode,“ vysvetlil postoj k funkcii šéfa kabíny Ševela.

„S rozhodnutím trénera nemám najmenší problém. Po neúspešnej sezóne som dokonca uvažoval, že pásku odovzdám. Myslím si, že pred nasledujúcim ročníkom môže byť vymenovanie nového kapitána dobrou motiváciou pre celý tím,“ vyjadril sa k personálnej zmene Lubor Knapp. Technicky vybaveného záložníka teší, že sa bude môcť koncentrovať iba na futbal. „V minulej sezóne som mal veľa kapitánskych povinností, teraz to bude výlučne o futbale. Samozrejme, Ševovi sa budem snažiť vo všetkom pomôcť, rovnako ako na jar pomáhal on mne. Za uplynulý polrok sme sa spriatelili. V poslednom období trávime spolu veľa času,“ dodal rodák z Frýdku-Místku.

Nového šéfa majú aj mladí hráči AS. František Kubík sa zhostil novej úlohy doslova príkladne. Už na prvom tréningu po vymenovaní ho bolo plné ihrisko. „Mladí zbierajte lopty“ alebo „mladí preneste bránu“, rozdával pokyny svojim rovesníkom veselý útočník. „Je to pre mňa nová funkcia. Celkom sa mi to páči. Mladí majú na starosti, aby bolo na tréning všetko nachystané. Chalani ma rešpektujú. Všetci sú v pohode,“ uviedol jeden zo štvorice Prievidžanov v kádri AS. S odpoveďou na otázku, ktorý z mladých hráčov je najlenivejší dlho odolával. Napokon z neho vypadlo. „Nechcem hovoriť kto je najlenivejší, aby sa na mňa Aldo nenahneval,“ uzavrel so šibalským úškrnkom dvadsaťročný útočník.

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa