A-tím 2.5.2018

Doma do plných, vonku nám súperi otvoria viac okienok

Nadstavbová časť Fortuna ligy sa nesie v duchu domácich prehier a víťazstiev na ihriskách súperov. Okrem straty bodov na trávniku MFK Ružomberok vonku dominujeme. Výnimkou nebol ani víkendový zápas v zaplnenej dunajskostredskej MOL aréne. Pred vlastnými fanúšikmi naopak prehrávame.

„Neviem povedať, čím to môže byť. Možno štýlom hry súperov na našom ihrisku. Príkladom je práve Dunajská Streda, ktorá sa nedávno u nás zavrela vo vlastnej šestnástke. Vonku už mala oveľa viac okienok v obrane. Stále musíme pracovať na tom, aby sme vedeli otvoriť kompaktné súperove obrany,“ hľadá dôvod domácich prehier Jakub Paur.

Kľúčom k úspechu tímu Vladimíra Cifraniča na juhu Slovenska bola nielen kompaktná obrana, ale najmä skvelý Igor Šemrinec. „Doma máme šance, ale nie sme efektívni. Vonku to je naopak, preto vyhrávame. Sme kompaktnejší vzadu. Aj v Dunajskej Strede to lietalo pred bránu z každej strany, ale defenzíva pracovala na sto percent.“

Počas nasledujúceho víkendu privítame v priamom súboji o štvrtú priečku MŠK Žilina. Práve táto priečka by nám v prípade umiestnenia víťaza pohára Slovana Bratislava v prvej trojke zabezpečila najvýhodnejšiu priečku pred možným play-off o miestenku do Európskej ligy. „Doma sa nám príliš nedarí,“ reagoval s trpkým úsmevom Paur a Šemrinec v podobnom duchu dodal: „Veď sa pozrime, ako hráme doma.“ Obaja však veria, že už proti Žiline uzavrieme domácu sériu bez plného bodového zisku. „Nevyberáme si, kde budeme hrať a proti komu. Chceme byť, čo najvyššie. Túžime si opäť vybojovať Európsku ligu. Veríme, že fanúšikovia nám pomôžu zabojovať o túto šancu,“ skonštatoval na záver Paur.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa