Hviezdy deťom 11.6.2009

Mufuza si do Trenčína cestuje po skalp športovcov

Súboj umelcov a športovcov bude aj duelom trénerov Antona Dragúňa a Jozefa Jankecha.

Sobotňajší duel Športovcov proti MUFUZE by mohol mať na prvý pohľad jasného favorita. V prospech futbalistov a hokejistov hovorí kondičná príprava, športová zdatnosť, lepšie futbalové parametre. Členovia MUFUZY majú ale tiež svoje veľké rukávové tromfy. „Na zápas sa veľmi tešíme. Hádam prvýkrát v histórii nastúpime proti drahšiemu výberu, ako jen ten náš. Pred súperom máme veľký rešpekt. MUFUZA ale nikdy neprehráva. Toto pravidlo ideme potvrdiť aj do Trenčína,“ odkryl bez váhania plány umelcov prezident mužstva Stano Gális.

Myšlienka organizácie nevšedného duelu sa zrodila v jedno sychravé ráno v kancelárii asistentov trénera A mužstva. "S Ivanom Vrabcom sme zdieľali spoločnú kanceláriu. Často mi rozprával o fantastických zážitkoch z MUFUZY. Bol s nimi na majstrovstvách sveta umeleckých tímov v Rusku, absolvoval s nimi množstvo exhibičných duelov. Pri jednom z rozhovorov mi napadlo, že tento tím musíme dotiahnuť do Trenčína,“ vracia sa k zrodu nápadu Roman Hodál. O súperovi pre Mužstvo futbalových zázrakov neváhal brankársky tréner ani sekundu: „Poznám viacero futbalistov i hokejistov. Obtelefonoval som všetkých známych a začal sa tvoriť zaujímavý tím. S hokejistami mi výrazne pomohol Richard Lintner. Vďaka jeho cenným kontaktom budú v tíme skutočne významné hokejové osobnosti,“ vyzdvihuje prístup bývalého reprezentačného obrancu Hodál.

Sympatický brankár sa v minulosti venoval prakticky iba športu. Príprava spoločenského podujatia je pre neho neprebádanou oblasťou. „Áno, v úlohe organizátora podobnej akcie som sa ocitol prvýkrát. Priznám sa, som trošku nervózny. Odráža sa to na prebdených nociach. Namiesto spánku neustále špekulujem, či sme niečo nezanedbali, či je všetko zabezpečené a či všetko dopadne dobre,“ hovorí o nových poznatkoch jeden z najväčších srdciarov v AS Trenčín.

Na zápas sa intenzívne pripravuje aj MUFUZA. „Je pre nás cťou zmerať sily s hviezdnym výberom športovcov. Silného súpera si veľmi vážime,“ opisuje atmosféru v umeleckom výbere prezident MUFUZY. Odhodlaným hlasom, podfarbeným šibalským úsmevom, ale vzápätí dodáva: „Pozor! MUFUZA neprehráva. Odohrali sme už vyše 50 zápasov. Ešte sme ale nikdy neprehrali!“ vystatuje sa zakladateľ mužstva šoumenov. Po chvíli našich pochybností nenápadne dodáva: „Úprimne povedané, boli už aj také zápasy, v ktorých nastrieľal súper viac gólov ako my. Tieto duely som ale z pochopiteľných dôvodov okamžite prekvalifikoval na tréningy. Takže platí vyššie uvedené: MUFUZA ešte v oficiálnom zápase neprehrala. Túto sériu by sme nechceli prerušiť ani v Trenčíne. Máme nachystaných množstvo situácii. Nielen štandardných. Vzhľadom k očakávanému slnečnému počasiu, sme na radu nášho veterinára angažovali aj výčapníka. Nachystané máme cheerleadersky či rôzne herné varianty. Nepodceňujeme skrátka nič,“ dodal s úsmevom Stano Gális pripomínajúc, že každý, kto si v sobotu popoludní nájde cestu na futbalový štadión bude určite odchádzať plný veselých a úsmevných zážitkov. Oba tímu budú z lavičky riadiť skúsení trénerskí matadori. Na strane športovcov bude Jozef Jankech, taktické rady MUFUZE bude odovzdávať Anton Dragúň.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa