Aktuality - archiv 7.6.2009

3. Medzinárodný futbalový turnaj prípravky AS Trenčín – ročník ´99 spojený s oslavou MDD

Športové podujatie pod záštitou viceprimátora Trenčína Tomáša Vaňu.

Od rodičov našich mládežníkov sme dostali do redakcie materiál o nedávnom turnaji v Záblatí. Za zaslaný článok srdečne ďakujeme a uvádzame ho v plnom znení.

Dňa 30. mája 2009 sa po tretíkrát uskutočnil vonkajší medzinárodný turnaj futbalových prípraviek ročníka 1999 pod záštitou viceprimátora mesta Trenčín pána Tomáša Vaňu v prekrásnom futbalovom areáli TJ Družstevník Záblatie v Záblatí. Po absolvovaní predchádzajúcich dvoch ročníkov a skvelom ohlase sa rodičia malých futbalových nádejí pustili s vervou do organizácie tretieho turnajového podujatia pod holým nebom.

Za pomoci sponzorov, ktorých rodičia sami vytrvalo zháňali, vďaka vlastnej iniciatíve v kombinácii so zarytým športovým duchom a možnosti využitia prírodnej trávnatej plochy sa podarilo uskutočniť polročný plán.

Pozvanie na turnaj prijali mužstvá futbalových prípraviek zo Slovenska: FK Raven Považská Bystrica, FK Lokomotíva Trnava, FK Púchov, PVFA Bratislava, FK Slovan Levice, ŠK Žolík Malacky, MŠK Žilina; a z Českej republiky: 1.FC Slovácko a FK Elseremo Brumov. Organizátorov reprezentovali hráči z futbalovej prípravky AS Trenčín - ročník 1999 pod vedením trénerov p. Petra Vozára a p. Jaroslava Švajku. Dovedna o pohár viceprimátora mesta Trenčín bojovalo 160 hráčov v desiatich tímoch.

Organizáciu a koordináciu celého priebehu turnaja zabezpečovali rodičia malých futbalových nádejí AS 99´, ktorým nemalé starosti spôsobovalo nepriaznivé počasie. Po piatkových náročných prípravách v nehostinnom daždivom počasí sa organizátori spoliehali na zázrak, ktorý sa dostavil v podobe vyjasnenia oblohy až v sobotu o 9 hod 15 min, kedy mal byť turnaj už v plnom prúde. Vodou premáčaný trávnik športového areálu TJ Družstevník Záblatie arbitri turnaja uznali regulárnym až o 15 min neskôr.

Plánované otvorenie bolo stanovené na ôsmu hodinu rannú a herný plán avizovaný v propozíciách turnaja stanovoval systém každý s každým, čiže 9 odohraných zápasov na družstvo. Vďaka jeden a pol hodinovému oneskoreniu, značnej dávke nervozity zo strany usporiadateľov a samotných aktérov sa systém každý s každým musel improvizačne zmeniť na systém dvoch základných skupín, z ktorých podľa umiestnenia sa do semifinálových a finálových bojov začlenili iba prvé dve družstvá zo skupiny. Toto sa Trenčanom stalo osudným, pretože los družstiev skupiny bol kvalitný. S prebiehajúcimi zápasmi a polojasnou oblohou sa vrátila dobrá nálada a úsmev na tvárach detí, organizátorov aj rodičov, ktorí prišli podporiť túto krásnu akciu.

Trenčanom sa nepodarilo ukoristiť ani jednu z medailových trofejí a tak zlato putovalo do susedného Česka. 1.FC Slovácko predviedlo naozaj krásny kombinačný futbal, ktorým Trenčanom odplatili prehru z turnaja 8. 5. 2009 v Hrochoti.

Striebornú priečku uhájili hráči MŠK Žiliny, ktorý v základnej skupine porazili domácich a následne postúpili do semifinálovej skupiny, kde zviedli tvrdý duel s bronzovým PVFA Bratislava.

Herný program skupín a zloženie 7+1 (sedem hráčov v poli plus brankár) Trenčanom tento krát nezapasoval. Trenčania svojou fyzickou predispozíciou a zaužívaným herným plánom 6+1 z ligových zápasov, nemali možnosť súperov eliminovať. Nič sa však nedeje; dôležité je, že futbal a radosť zo športu ostala vo všetkých účastníkoch.

Najbližšie si Trenčania zmerajú sily na medzinárodnom turnaji 13. – 14. 6. v Českých Nasavrkoch (Chrudim), kde si všetko chcú vynahradiť. Budeme im držať palce, aby tohtoročnú turnajovú futbalovú sezónu ukončili čo najlepšie. Ligová sezóna končí vzájomným derby lídrov tabuľky a to zápasom A tímu proti B tímu.

Vecné ceny pre najlepších hráčov v jednotlivých družstvách, brankárov ako aj medailové ocenenia s pohármi víťazov a diplomami odovzdával pán viceprimátor mesta Trenčín Tomáš Vaňo osobne. Pán Vaňo je veľkým fanúšikom kvalitného futbalu a mecenášom malých trenčianskych futbalistov prípravky AS 99´.

Po obednej prestávke sa podarilo dobehnúť stanovený harmonogram priebehu turnaja a po 16 hodine pokračovať pripraveným programom osláv MDD.

Pri tejto príležitosti boli pripravené rôzne herné a športové akcie pre návštevníkov podujatia. Predovšetkým pre deti, ktoré boli za jednotlivé výkony odmeňované sladkosťami a rôznymi darčekovými a upomienkovými predmetmi, ktoré organizátorom nezištne dodali sponzori podujatia.

Akcia vyvrcholila túžobne očakávanými kopmi jedenástok. Systém „dáš pokračuješ – nedáš končíš“ priniesol obrovskú nervozitu na kopačky aktérov.

U niektorých sklamanie, u niektorých radosť, ale hlavne dobrá zábava počas tejto akcie priniesla sladké ovocie v podobe výhier:

Kategória deti do 5 rokov : 1 miesto cena - futbalová lopta

Kategória 6-8 rokov vrátane: 1 miesto cena – skate board

Kategória 9-12 rokov vrátane: 1 miesto cena – vodný /snežný miniscooter

Kategória 13-16 rokov vrátane: 1 miesto cena – kopačky značky PUMA

Kategória nad 16 rokov: 1miesto – kávovar (cena viceprimátora)

Počas celého dňa sa o žalúdky hráčov a návštevníkov svedomito starali organizátori = rodičia našich futbalových nádejí.

150 litrov kotlíkového guláša, 250 porcií „cigánskej“, 100 porcií pečených klobás, 120 porcií párkov a „Hot Dogov“ nenechali nikoho o hlade. Samozrejme pre dospelých bolo pripravené aj dobré pivo. V konečnom hodnotení bola návštevnosť tohto podujatia cez 550 ľudí, čo pri hrozivom počasí deň vopred a v ten deň ráno nikto ani nečakal.

Záverečné kopanie jedenástok neznamenalo koniec programu. Nasledovala hudobná produkcia - disko party pre deti a po desiatej hodine až do polnoci pre dospelých, v podaní DJ Tonka Rokášiho, ktorý aj napriek večernému dažďu prítomných hostí dokázal do červena rozpáliť.

Poďakovanie patrí všetkým sponzorom, ktorí aj v súčasnej ekonomicky ťažšej dobe prispeli na podporu športu a futbalu v Trenčíne.

Špeciálne poďakovanie za skvelú organizáciu a personálne zabezpečenie patrí Janke a Igorovi Klemensovým, Petrovi a Majke Vaňovým, Nelke a Andrejovi Šerešovým, Jaroslavovi a Martuške Švajkovým, Róbertovi a Martinke Ambrožovým, Mirke a Milanovi Štefánikovým, Romanovi a Žanetke Kozákovým, Andrejke Gutičovej, Milanovi Svrbíkovi, Milanovi Bachincovi, rozhodcom a funkcionárom futbalového klubu TJ Družstevník Záblatie a ostatným rodičom, ktorý prispeli pomocnou rukou pri organizácií podujatia.

Autor: ra, jk
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa