Aktuality - archiv 25.5.2009

Snáď tento výjazd nebol posledný...

Report po strastiplnej ceste fanúšikov do Michaloviec.

V mene všetkých cestujúcich na nekonečný východ krajiny by som sa chcel klubu, trénerom a hráčom poďakovať za tento nezabudnuteľný zážitok. Výjazd ako aj samotný zápas však bol pre AS veľmi smolný a viackrát chýbali centimetre, aby sme z Michaloviec odchádzali s veľkou radosťou a zvýšenou reálnosťou postupu. Žiaľ, nestalo sa tak a cesta domov bola pre futbalistov aj fanúšikov veľmi smutná.

Organizovaný výjazd do Michaloviec sa kul takmer dva týždne. Aj pre zvýšenú pozornosť fanúšikov s blížiacim sa koncom sezóny sa zdalo, že nebude problém zohnať aspoň 30 ľudí, čo by túto skoro 800-kilometrovú trasu absolvovalo. Klub dodal autobus, hráči a tréneri prispeli na cestu a na vstupenky. Tým pádom sa výjazd stal cenovo znesiteľným pre všetkých. Kapacita sa naplnila už dva dni pred odchodom a v sobotu o 10.00 h 45 ľudí vyrazilo smer východ. V Levoči sa pri stúpani však stalo niečo zlé. Podľa mojich info a strohých technických vedomostí, odišla prevodovka alebo spojka. Každopádne autobus sa stal nepojazdným. Do toho ešte nešťastne pri snahe ho odparkovať zabrzdil premávku. Snaha fanúšikov o odtlačenie sa nevydarila. V Levoči však majú dobre vybavených hasičov a tí autobus odtiahli.

Medzitým sa začali stupňovať obavy a zármutok z toho, že zápas neuvidíme. Do Michaloviec to bolo ešte 150 kilometrov. Tu by som vyzdvihol promptnosť ľudí z klubu, ktorí začali obvolávať všetkých dopravcov a miestne športové kluby. A do hodiny sa aj podarilo nájsť voľný autobus z Popradu. Šoféra vytiahli zo svojho útulného domova a za chvíľu sme smerovali ďalej na východ. Do sektoru sme sa dostali na začiatku druhého polčasu. Snažili sme sa fandiť čo hrdlo dovoľovalo, ale aj silný protivietor. Tak ako šťastena u futbalistov, bol proti nám. Ale tak snáď sme trochu pomohli hráčom.

Bezgólový stav, rýchle zbehnutie po pivo. Zápas sa pomaly končí a my stále veríme. Calgaro nad, nadstavený čas, posledná šanca, Ereros, strela, žrď. No na porazenie. Hráčom tlieskame, ale sklamanie je obrovské. Nasleduje dlhá cesta domov. Napriek remíze a patáliam s busom ešte raz ďakujeme za možnosť byť tam s vami. Snáď tento výjazd nebol posledný. Myslel som, že pridám aj fotodokumentáciu, ale baterka vo foťáku sa mi pre istotu vyšľahala už po ceste, takže vám ani nemôžem poskytnúť záber na zablokovanie hlavnej cesty medzi východom a západom.

Ešte technická vec. Pri stanovení ceny zájazdu sme ju naschvál nadhodnotili, pretože sme nevedeli, koľko ľudí reálne ráno vstane a dostaví sa načas pred štadión. Napokon sa teda vyzbieralo 450 eur. Výjazd stál 200 eur, záloha ďalších 150 eur sa nám vracia. Autobus síce v poriadku nedorazil, ale však naša chyba to nebola. Zbytok financií po demokratickom hlasovaní putuje na ultras konto fanúšikov. Pôvodne sme mysleli, že by sme peniaze dali na výjazd do DS, ale bolo by to nefér voči ľuďom, čo boli na východe a na juh nejdú a naopak.

Autor: shtava
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa