A-tím 27.12.2017

V Turecku proti Hajduku, Dinamu Moskva a FK Napredak

AS Trenčín čaká v zimnej príprave šesť prípravných stretnutí. Polovicu z nich odohrá počas tradičného sústredenia v tureckom Beleku, kam mužstvo odcestuje 24. januára. Návrat je naplánovaný o desať dní neskôr na 3. februára. Našimi súpermi budú postupne Hajduk Split (27. januára), Dinamo Moskva (30. janára) a Napredak Kruševac (2. februára).

Šesťnásobný chorvátsky šampión a rovnako šesťnásobný víťaz domáceho pohára Hajduk Split získal doposiaľ posledný majstrovský titul v roku 2005. Dvanásťkrát sa stal vicemajstrom. V minulom ročníku obsadil tretiu priečku za suverénmi súťaže Rijekou a Dinamom Záhreb. Po jesennej časti tohto ročníka je druhý. Na prvý Záhreb stráca dvanásť bodov. Na svojom konte má deväť titulov v najvyššej futbalovej súťaži v Juhoslávii a taktiež deväť triumfov v Juhoslovanskom pohári. V ročníkoch 1975/76, 1979/80 a 1994/95 hral vo štvrťfinále Ligy majstrov. V aktuálnom ročníku Európskej ligy UEFA vypadol v play-off v dvojzápase proti Evertonu. Predtým vyradil Levski Sofia a Bröndby IF. Hajduk bol našim súperom počas sústredenia aj pred rokom. Prehrali sme 2:4 po katastrofálnom prvom polčase (0:4)

Dinamo Moskva má na svojom konte jedenásť ruských titulov a sedem triumfov v národnom pohári. Titul však získalo naposledy v roku 1976 a Ruský pohár zdvihlo nad hlavu posledný raz v roku 1994. Moskovské Dinamo sa v európsky pohároch predstavilo naposledy v ročníku 2014/15, keď postúpilo medzi šestnásť najlepších tímov Európskej ligy. Počas tejto cesty zdolalo okrem iných Panathinaikos Atény, PSV Eindhoven, Estoril Praia alebo Anderlecht. V boji o postup do štvrťfinále ich zastavil SSC Neapol. V ročníku 2009/10 vypadlo v treťom kvalifikačnom kole Ligy majstrov proti Celtic Glasgow, keď po víťazstve vonku (1:0) prišla domáca prehra (0:2). V sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch minulého storočia bolo Dinamo dvakrát v semifinále a raz vo finále Pohára víťazov pohárov. Aktuálne je ako nováčik na dvanástej priečke najvyššej ruskej súťaže tri body nad pásmom zostupu. Tradičný ruský klub bol v druhej lige iba rok. Ihneď sa vrátil medzi elitu. Klubovou legendou je okrem iných brankár Lev Jašin.

Aktuálne siedmy tím srbskej Superligy Napredak Kruševac bojuje o účasť v elitnej osmičke, ktorá bude hrať o titul. Desať kôl pred koncom prvej časti sezóny má náskok štyroch bodov pred deviatym v tabuľke. Počas uplynulých desiatich rokov strávil štyri v druhej lige. V najvyššej súťaži skončil raz piaty a dvakrát šiesty. V pohárovej Európe sa predstavil iba v rokoch 1980/81 a 2000/01, ale ani raz neprešiel prvým kolom Pohára UEFA.

Program zimnej prípravy 2018
5. januára: zraz/prvý tréning (9.00)
13. januára: Baník Ostrava – AS Trenčín (Ostrava)
20. januára: AS Trenčín – AFC Nové Mesto nad Váhom (Trenčín)
24. januára – 3. februára: Prípravný kemp Belek 2018
27. januára: prípravný zápas v Turecku (HNK Hajduk Split, Chorvátsko)
30. januára: prípravný zápas v Turecku (FK Dinamo Moskva, Rusko)
2. februára: prípravný zápas v Turecku (FK Napredak Kruševac, Srbsko)
10. februára: AS Trenčín – Inter Bratislava (Trenčín)


Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa