Aktuality - archiv 6.5.2009

Mladíci AS Trenčín na prestížny turnaj do Holandska

Z mládežníckych kabín AS Trenčín - 2. časť.

Futbalové talenty zo Slovenska, Chorvátska a Holandska sa 16. mája 2009 zúčastnia na mládežníckom turnaji Marca van Balena v holandskom Beverwijku. „Sme šťastní, že pozvanie klubu RKVV DEM prijali tri slovenské a jeden chorvátsky tím,“ neskrýval nadšenie Hans Nooijen, jeden z organizátorov turnaja určeného deťom od deväť do jedenásť rokov. Práve ojedinelému turnaju sa venujeme v druhej časti našej pravidelnej rubriky mapujúcej dianie v mládežníckych tímoch AS Trenčín.

Slovenskú futbalovú školu budú reprezentovať trenčianske výbery do 9, 10 a 11 rokov. Pre zverencov trénerov Petra Vozára, Ivana Jančičku a Ivana Halgoša to bude určite skvelá skúsenosť. „Spolupráca AS s Holandskom je čoraz intenzívnejšia. Účasť našich mládežníkov na turnaji v Beverwijku môže mať pre nás určite veľký význam,“ zamyslel sa vedúci výpravy Miroslav Karas. „Deti sa na konfrontáciu s moderným holandským štýlom tešia. Už v mladom veku sa môžu porovnávať s rovesníkmi z vyspelej futbalovej krajiny. Je to výzva nie len pre hráčov, ale samozrejme aj pre nás, trénerov,“ doplnil Karas.

„Myšlienka zorganizovať turnaj vznikla pri rozhovore s Gerardom Koolenom. Jeho syn Bob hrá v našom tíme, Gerrard zasa podniká v Trenčíne,“ ozrejmil vznik nápadu Hans Nooijen vysvetľujúc, že Koolen je vlastníkom firmy Lugera & Makler Detachering, ktorá je jednou z najväčších nezávislých personálnych agentúr vo Východnej Európe. Prestížna personálna firma je kľúčovým partnerom a hlavným sponzorom turnaja.

„Keď som sa dozvedel, že majiteľom AS Trenčín je bývalý hráč Ajaxu Amsterdam a niekdajší reprezentant Holandska Tschen La Ling, povedal som si, že účasť Trenčína na turnaji by mohla byť zaujímavá. Gerrard prediskutoval túto tému s majiteľom klubu, výsledkom čoho bolo potvrdenie účasti slovenského tímu,“ vysvetlil pozadie účinkovania Trenčanov na turnaji jeden z jeho organizátorov. Smerom do budúcnosti prejavili záujem o účasť na mládežníckom podujatí aj tímy z Ukrajiny, Rumunska, Česka či Poľska.

Tímy pricestujú do Beverwijku už v piatok, aby boli na sobotňajšie zápasy dostatočne oddýchnuté a pripravené. „Naši hostia zo Slovenska a Chorvátska sa už nemôžu dočkať, ako si z turnaja odvezú víťaznú trofej, takže naši chlapci z DEM budú musieť zo seba vydať všetko. Pre všetky deti to bude výborný turnaj. Na nedeľu určite zariadime aj výlet do okolia, prípadne návštevu našej peknej plavárne,” načrtol program predĺženého víkendu Hans Nooijen.

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa