Zápasy - archiv 17.4.2009

Bod z Pasienkov po chytenej penalte a premárnenej šanci

Inter Bratislava - AS Trenčín 0:0.

AS Trenčín je už od začiatku novembra bez prehry a ani v súboji na ihrisku lídra druhej najvyššej súťaže Interu Bratislava nenašiel premožiteľa. Zverenci trénera Ivana Galáda tak po bezgólovej remíze 0:0 potiahli šnúru so ziskom minimálne jedného bodu na rovný tucet stretnutí za sebou. V tabuľke ale zostávajú naďalej druhí s bodovým odstupom za Interom. O víťazstve AS mohol v záverečnej minúte rozhodnúť mladý útočník Kubík, ale pri zakončení nemal dostatok pokoja a šťastia. Pozitívom je piaty zápas v rade s čistým kontom.

Súboj prvého s druhým nepriniesol v prvom polčase príliš veľa futbalovej krásy. Oba tímy hrali najmä zo zabezpečenej obrany a súpera sa snažili prekvapiť najmä zo štandardných situácií. Už v úvodnej minúte sa na hranici pokutového územia Interu uvoľňoval Depetris, ale Krnáč jeho strelu vyrazil. Rovnako si poradil aj o niekoľko okamihov neskôr s priamym kopom Križka. Na opačnej strane sa po takmer štvrťhodine hry vyznamenal po štandardke v podaní Sedláka aj brankár Trenčína Volešák. V 21. min sa dostal k hlavičke Tomčák, no lopta putovala nad trenčiansku bránu. Nasledujúce minúty nepriniesli veľa vzruchu ani v strede poľa. Oba tímy sa pozorne strážili. Až v predposlednej minúte prvého polčasu to skúšal Depetris, ale nenamieril presne.

Od prvej minúty druhého dejstva nastúpil v trenčianskom drese ďalší argentínsky útočník Ereros. V 48. min centroval z ľavej strany, no lopta nedoplachtila ani k nabiehajúcim hráčom, ani za chrbát domáceho gólmana. Nasledujúce momenty patrili najmä jednému z postranných rozhodcov, ktorý až príliš úzkostlivo posudzoval ofsajdové situácie AS. V niektorých momentoch sa nestačili čudovať nielen Trenčania. V 58. min prišiel faul Križka v pokutovom území a loptu si na značku jedenástky postavil líder Interu Sedlák. Volešák však bravúrnym zákrokom podržal svojich. O päť minút neskôr horelo opäť pred bránkou Trenčína. Križko však loptu poslal do bezpečia. V 73. min mohol poslať domácich do vedenia Kiss, ale na loptu nedočiahol. Po štvrťhodine prevahy domácich sa prihlásili k slovu zase hostia. Depetris síce ukázal pohotové zakončenie, ale už spomínaný asistent rozhodcu mal Trenčana opäť v postavení mimo hry. V záverečnej desaťminútovke to skúšal dvoma lobmi aktívny Ereros, ale ani raz nenamieril presne. Najväčšia šanca AS, posúdená ako neofsajdová, prišla v záverečnej minúte stretnutia. Kubík sa predral k lopte poslanej za chrbát obrany, ale v zakončení už nemal dostatok chladnokrvnosti.

Inter Bratislava - AS Trenčín 0:0

Žlté karty: 25. Polgár, 61. F. Kiss - 12. Križko, 42. Godál, 60. Depetris

Domáci: Krnáč - Tarek, Mihálik, Polgár, K. Kratochvíl - Kosmeľ (77. Marosi), P. Sedlák, F. Kiss, Burza - Tomčák, Kuba (46. Hodek)

Hostia: Volešák - Kleščík, Križko, Godál, Peciar - Gergel (65. Bubenko), Calgaro, Lukšík, Čirik (61. Kubík) - Hlohovský (46. Ereros), Depetris

Rozhodovali: Olšiak - Vindiš, Čiernik

Divákov: 865

foto: sita

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa