Aktuality - archiv 10.4.2009

AS čaká prvý šesťbodový zápas jari - Podbrezová

Juraj Križko: „Podbrezová na jeseň postup nebrala až tak vážne ako teraz. Dnes majú ale lepší káder ako Inter.“

AS Trenčín uzavrie „anglický týždeň“ dôležitým domácim súbojom proti Podbrezovej. Pre zverencov trénera Ivana Galáda to bude prvý z dvojice šesťbodových zápasov, keď o sa týždeň predstavia na ihrisku Interu Bratislava. Práve nadchádzajúce dva súboje výrazne napovedia akým smerom  sa vyberú postupové nádeje klubu. „Práve tieto zápasy rozhodnú o tom, kto zostane hore,“ dobre si uvedomuje Peter Kleščík.

Trenčania v strede týždňa v súboji s košickou rezervou tisícku fanúšikov príliš nepotešili hoci vyhrali. „Podbrezovú takýmto výkonom určite nezdoláme. Musíme hrať agresívnejšie a nenechať im priestor,“ pridáva recept na úspech v dôležitom súboji mladý obranca, ktorého doplnil skúsenejší kolega zodpovedajúci za fungovanie zadných radov Martin Ševela: „Zo stretnutia s Košicami nás môžu zaujímať len tri body. Výkon nebol ani podľa našich predstáv. Na druhý deň sme si však sadli a hľadali príčiny. Nemali sme dobrý pohyb. Taktiež sme boli rozťahaní do hĺbky aj do šírky ako husi.“

Podbrezová sa posilnila príchodom hráčov z najvyššej súťaže a práve vďaka stabilnej situácii v klube je možno práve ona tým najvážnejším súperom v boji o Corgoň ligu. „Na jeseň postup nebrali až tak vážne ako teraz na jar. Dnes majú ale lepší káder ako Inter,“ podotkol ďalší z defenzívnych hráčov Juraj Križko.

Trenčania berú z nadchádzajúceho súboja pochopiteľne iba plný bodový zisk. „Nemôžme si dovoliť zaváhať. Aj remíza by bola samozrejme nepríjemná. Máme možnosť odpútať sa od nich v tabuľke a chceme túto šancu využiť naplno. Hoci to bude veľmi nepríjemný súper, chceme diktovať tempo zápasu,“ dodal na záver Ševela.

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa