A-tím 30.5.2017

Hráčom roka Janga, mladou hviezdou Beďatš

AS Trenčín pripravil už siedmu edíciu výročného oceňovania najlepších hráčov klubu pod názvom „Hviezdy AS Trenčín 2017“. Rovnako ako pred rokom, aj tentoraz sme pripravili slávnostný večer, ktorého sa okrem členov prvého mužstva a najlepších mladých hráčov klubu zúčastnili aj tréneri všetkých mládežníckych tímov nášho klubu.

Členovia realizačného tímu prvého mužstva rozhodli o víťazoch v piatich hlavných kategóriách. Fanúšikovia a kabína prvého mužstva pridali ocenenie pre svojich „Hráčov roka“ a klub rozhodol o držiteľovi tradične udeľovanej „Špeciálnej ceny“. Spoznali sme aj najlepších mládežníkov za ročník 2016/2017, najlepšiu hráčku v kategórii žiačky, najlepšiu futbalistku medzi ženami a meno „Mládežníckeho trénera roka“.

Najcennejšiu trofej určenú pre „Hráča roka“ získal útočník Rangelo Janga. Najlepší strelec tímu je len druhým zahraničným hráčom, ktorý získal toto prestížne ocenenie. Pred Jangom získali toto ocenenie David Depetris, Peter Kleščík, Miloš Volešák, Jakub Holúbek, Stanislav Lobotka a Matúš Bero. „Som veľmi prekvapený, ale zároveň neskutočne šťastný. Keď som do Trenčína prichádzal, chcel som klubu pomôcť. Nečakal som, že získam aj individuálne ocenenie,“ povedal Janga, ktorý sa stal aj „Spoluhráčom roka“ na základe hlasovania hráčov v kabíne prvého mužstva.

„Cenu za tímového ducha“ (Leadership and Team Spirit Award) prisúdila porota Igorovi Šemrincovi. Hoci jeseň nevyšla mužstvu podľa predstáv a dvojnásobný majster Slovenska a dvojnásobný víťaz Slovenského pohára prišiel na chvíľu o miesto jednotky, naďalej patril medzi dôležitých hráčov mužstva. To sa potvrdilo po zimnej obmene kádra a jarnej časti tohto ročníka.

„Objavom roka“ nielen pre AS Trenčín, ale aj pre celý slovenský futbal, sa stal Milan Kvocera. Rýchly krídelník sa už v dorasteneckom veku pevne usadil v kabíne prvého mužstva. Určite by rád pokračoval v stopách Mosesa Simona alebo Stanislava Lobotku, ktorí získali túto trofej v nedávnej minulosti.

„Cenu za najväčší nárast výkonnosti“ v priebehu uplynulého ročníka získal stále len osemnásťročný nigérijský stredopoliar Abdul Zubairu. „Bielo-červené srdce“ putovalo do zbierky trénera brankárov Romana Hodála, ktorý je služobne najstarším členom realizačného tímu prvého mužstva a jedným z najdlhšie pôsobiacich ľudí v AS Trenčín.

Posledné ocenenie nesie meno „Špeciálna cena“. Tú získala poisťovňa Aegon za svoje dlhoročné pôsobenie v pozícii generálneho partnera klubu. Trofej si z rúk generálneho manažéra klubu Róberta Rybníčka prevzala regionálna manažérka spoločnosti Marta Kopáčiková.

Najlepším mládežníckym futbalistom AS Trenčín sa stal stredopoliar Richard Beďatš, ktorý bol vyhlásený za najlepšieho aj v kategórii hráčov do osemnásť rokov. Futbalista so skúsenosťami z mládežníckych reprezentácií Slovenska dominoval vo svojej kategórii dominoval pred rokom (U17), pred dvoma rokmi (U16), pred troma rokmi (U15) a taktiež pred štyrmi rokmi (U14). „Verím, že si splním svoj sen, ktorým je túžba hrať za AS Trenčín v najvyššej súťaži,“ povedal Beďatš.

Hráčom roka do devätnásť rokov sa stal dnes už člen A-tímu a tohtoročný „Objav roka“ Milan Kvocera. Najlepším v kategórii do sedemnásť rokov sa stal David Machara. Medzi hráčmi do šestnásť rokov je pre túto sezónu najlepším Lukáš Letenay. Najlepším hráčom AS Trenčín do 15 rokov je Patrik Majkút a v kategórii do 14 rokov Urban Mazanovský. Anketu „Mladé hviezdy AS Trenčín“ sme doplnili aj o kategórie hráčov do jedenásť, dvanásť a trinásť rokov. Trofeje si odniesli Nikolas Kapuš, Lukáš Mikulaj a Artur Gajdoš.

Po štvrtý raz v histórii sme spoznali meno najlepšej žiačky a po tretí raz najlepšej futbalistky v kategórii ženy. Medzi žiačkami triumfovala Angelika Laginová a v ženách Michaela Šišková.

Po minuloročnej premiére sme vyhlásili aj najlepšieho mládežníckeho trénera klubu, ktorým sa za prácu v prípravkách AS Trenčín stal Roman Rýdzi.

Partnermi vyhlasovania držiteľov ocenení v ankete Mladé hviezdy AS Trenčín 2017 boli spoločnosti PlayStation, Hotel Elizabeth a adidas.

Hviezdy AS Trenčín 2017
Hráč roka (Player of the Year) – Rangelo Janga
Cena za tímového ducha (Team Spirit Award) – Igor Šemrinec
Objav roka (Newface of the Year) – Milan Kvocera
Trofej za najväčší nárast výkonnosti (MIP Award) – Abdul Zubairu
Špeciálna cena (Special Award) – Aegon
Bielo-červené srdce (White-Red Heart Award) – Roman Hodál
Hráč roka podľa fanúšikov (Fans Player of the Year) – Giorgi Beridze
Spoluhráč roka (Team-mate Award) – Rangelo Janga

Mladé hviezdy AS Trenčín 2017
Najlepší mládežnícky futbalista – Richard Beďatš
Najlepšia hráčka žiačky – Angelika Laginová
Najlepšia hráčka ženy – Michaela Šišková
Najlepší hráč U11 (2006) – Nikolas Kapuš
Najlepší hráč U12 (2005) – Lukáš Mikulaj
Najlepší hráč U13 (2004) – Artur Gajdoš
Najlepší hráč U14 (2003) – Urban Mazanovský
Najlepší hráč U15 (2002) – Patrik Majkút
Najlepší hráč U16 (2001) – Lukáš Letenay
Najlepší hráč U17 (2000) – David Machara
Najlepší hráč U18 (1999) – Richard Beďatš
Najlepší hráč U19 (1998) – Milan Kvocera
Mládežnícky tréner roka – Roman Rýdzi

Fotogaléria

               
 
Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa