Aktuálne 9.5.2017

Brankársky kemp RH12 aj pre hráčov, zľava pre futbalistov AS Trenčín

Dvere už štrnásteho futbalového kempu otvára v úvode prázdnin Brankárska akadémia Romana Hodála. Zásadnou zmenou je, že futbalová škola zameraná na brankárov organizuje po prvý raz aj kemp pre hráčov v poli. Termín konania spojených kempov je 30. júna až 5. júla. Dejiskom bude Trenčín. Termín uzávierky prihlášok je 15. jún. Šesťdňový tréningový tábor je určený pre nádejných gólmanov od osem do osemnásť rokov (ročníky narodenia 1999 – 2009). Hráči AS Trenčín majú garantovanú zľavu vo výške 15%. Brankári získajú v rámci kempu iné bonusy.

„Príprava mladých brankárov sa neustále zlepšuje a my nemôže zaspať posun vo vývoji trendov. Podstatná je nielen špecializácia, ale aj stále dôležitejšia individuálna príprava. Venujeme sa začínajúcim i pokročilým brankárom. Rozšírením kempu o hráčov skvalitníme tréningy brankárov a dáme možnosť zúčastniť sa kempu širšiemu počtu detí. Sme radi, že sa nám podarilo vyhovieť žiadostiam o vytvorenie hráčskej časti futbalovej školy,“ povedal šéftréner brankárov AS Trenčín a bývalý tréner reprezentácie Slovenska do osemnásť a devätnásť rokov Roman Hodál. Kemp sa zameria nielen na tréning na ihrisku. Pripravené sú aj teoretické vstupy, videoprojekcia, lekcie o životospráve a mentálnej príprave.

Dnešní moderní brankári sú nútení hrať stále viac a viac nohou. Stáva sa z nich „tretí“ stopér a veľmi dôležitá súčasť pri zakladaní útokov. Musia dať hre myšlienku a nielen posunúť loptu. „Najdôležitejšia je všestrannosť. Súčasný kvalitný brankár musí byť odolný nielen fyzicky, ale i psychicky. Mentálna príprava je kľúčová. Moderný brankársky štýl je zameraný na hru nohou,“ dodal na záver Roman Hodál, ktorý čerpá aj zo spolupráce s ikonami tohto remesla ako sú Stanislav Machač a holandská legenda Piet Schrijvers.

V minulosti navštívili kemp Dušan Perniš, Tomáš Lovásik, Igor Šemrinec, Miloš Volešák alebo Tomáš Belic. Kvalitu školy potvrdzujú aj reprezentačné nominácie odchovancov AS Trenčín. Do mládežníckych tímov Slovenska sa v poslednej dobe dostali Samuel Vavrúš, Samuel Švajka a Denis Chudý. Brankárskou jednotkou v tíme do 21 rokov je Adrián Chovan.

Prihlášky a informácie o kempe môžete zasielať a žiadať na adrese romanhodal@gmail.com. Viac informácií aj na www.rh12.sk.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa