Aktuálne 15.4.2017

Mali sme slabý pohyb a agresivitu, priznal Šemrinec

Sériu piatich zápasov tímu Martina Ševelu bez prehry ukončila počas víkendu Dunajská Streda (0:1). Proti ašpirantovi na postup do pohárovej Európy sme síce boli aktívnejší smerom dopredu, ale nedôsledný výkon na súperovej polovici nám znemožnil siahnuť na body.

O osude zápasu rozhodol už úvod stretnutia. Jediný gólový moment prišiel po necelej štvrťhodine hry, keď hostia po kolmej prihrávke prekonali Igora Šemrinca. „Dovolím si tvrdiť, že sme boli lepším mužstvom. Zápas sme si však prehrali v úvodnom dejstve. Slabo sme sa pohybovali a neboli dostatočne agresívni. Súper vyhrával dôležité súboje o nakopnuté lopty,“ zamýšľal sa po záverečnom hvizde brankár AS a jedným dychom dodal: „Hostia nás ničím neprekvapili. Naplnili očakávania. Nám sa však nedarilo tvoriť hru.“

Hoci druhý polčas priniesol aktívnejšiu hru v našom podaní, tá k úspechu neviedla. Pokusy o útočné akcie sa zväčša končili ešte pred pokutovým územím DAC. „Dunajskú Stredu sme dokázali zatlačiť. Prišlo aj niekoľko šancí, ale vyrovnať sme nedokázali. Prehra nás mrzí,“ prízvukoval rodák z Prievidze.

Skúsený gólman ťahal loptu zo siete po 194 minútach. Jediný inkasovaný gól sa napokon stal rozhodujúcim momentom celého duelu. „Mali sme ešte sedemdesiatpäť minút na zvrat skóre v náš prospech. Dostávali sme sa do takzvaných pološancí, no veľa lôpt dokázali hostia zblokovať. Vyhovárať sa na šťastie nemá cenu. Aj taký býva futbal. Je na nás, aby sme sa z prehry poučili a neopakovali chyby vo zvyšnej časti Fortuna ligy,“ zdôraznil svoje slová Šemrinec.

Do konca jarnej časti zostáva ešte päť zápasov. Všetky odohráme na domácom trávniku. Boj o Európsku ligu zostáva otvorený. Vzhľadom na vyrovnanosť tabuľky bude záver sezóny poriadne dramatický. „Po minulé roky nám európske poháre chutili. Hodláme sa o účasť v nich na ihrisku pobiť. O týždeň príde Ružomberok. My máme šancu získať stratené body naspäť,“ povedal na záver Šemrinec.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa