Aktuality - archiv 16.8.2007

Kamenský čaká ofenzívne divadlo a verí vo víťazstvo

Po polročnom vyhnanstve v prelínacej súťaži si Trenčín a Trnava zmerajú sily ako súčasť slovenskej klubovej elity.

Sobotňajší večer na Sihoti prinesie pod "trenčianske lízatka" ďalší diel prestížnych derby medzi domácim AS a Trnavou, ktoré najmä po postupe futbalistov spod Čákovho hradu do ligy lákali na tribúny tisíce fanúšikov. Po polročnom vyhnanstve v prelínacej súťaži si tak Trenčín a Trnava zmerajú sily ako súčasť slovenskej klubovej elity.

"Čierno-červeným" sa od úvodu nového ročníka darí. Trnavčania atakujú najvyššie priečky a opäť sú ligovým ťahákom. Trenčín naopak, po katastrofálnom vstupe do sezóny sa však mladíci okolo Roba McDonalda otriasli a zápas od zápasu sú nepríjemnejším súperom. "Tréner to trochu preskupil. Teraz hráme na dvoch defenzívnych a jedného ofenzívneho stredopoliar. Pri vstupe do sezóny to bolo inak," hľadá dôvod pozitívneho obratu jeden z najskúsenejších v trenčianskej kabíne Jaroslav Kamenský, ktorý jedným dychom doplnil: "Veci to však prospelo. Máme pevnejšiu obranu, ale aj dostatok priestoru a síl na útočenie."

Trenčín potešil fanúšikov víťazstvom nad Sencom, keď nielen vybojované body, ale aj herný prejav pridáva optimizmus. Nasledovala však nešťastná prehra proti Slovanu Bratislava, ktorú chce mužstvo odčiniť. "Vonku sme prehrali, doma musíme zvíťaziť," hovorí odhodlane Kamenský tešiaci sa na futbalový sviatok: "Odkedy som v Trenčíne, odohrali sme proti Trnave vždy dobré zápasy. Verím, že príde veľa ľudí, ktorí sa dočkajú dobrého futbalu a nášho triumfu. Môžeme sa tešiť na útočný futbal z oboch strán."

"Trnava káder vhodne doplnila. Prišli kvalitní hráči a mužstvo má ambície hrať o špicu," potvrdzuje prerod Spartaka trenčiansky krídelník, ktorý vie, že pozor si treba dať na viacerých hráčov súpera: "Trochu nám pomohla červená karta pre Bernátha v minulom kole, ale gól vie dať viacero hráčov - skúsený Kožuch, príležitosť by mal dostať nepríjemný Tomčák a aj stredová formácia je kvalitná."

Kamenský v úvode sezóny zápasil so zdravotnými problémami a preto nebol kormidelníkovi AS naplno k dispozícii. Neskôr začal nastupovať ako žolík do druhého polčasu, ale už sa cíti aj na celý zápas. "Mal som problémy s chrbtom a odtiaľ sa to prenieslo do kolena. Už dva týždne však trénujem naplno, kondične som na tom dobre. Teraz to záleží už iba na trénerovi," dodáva populárny "Kameň".

Autor: MG
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa