Aktuálne 17.11.2016

Odštartovala prvá fáza rekonštrukcie futbalového štadióna

Pred niekoľkými dňami odštartovala prvá fáza rekonštrukcie futbalového štadióna na Sihoti. Napriek očakávaniu fanúšikov, ale aj samotných členov klubu AS Trenčín, práce sa začali bez veľkých osláv. „Máme pred sebou veľký a neľahký projekt. Na jeho príprave pracujeme už veľmi dlho. Postupne sa vyrovnávame so všetkými komplikáciami. Krok za krokom sa chceme priblížiť k splneniu nielen nášho veľkého sna. Veríme, že v nasledujúcich mesiacoch budeme môcť častejšie informovať o ďalších reálnych krokoch, ktoré nás čakajú,“ povedal na úvod generálny manažér klubu Róbert Rybníček.

„Počas uplynulého týždňa prišlo k strhnutiu súčasnej hracej plochy, ktorú nahradí nový umelý trávnik,“ skonštatoval k horúcej téme manažér pre investičné projekty AS Trenčín Vladimír Martinko a pokračoval: „V priebehu nasledujúcich siedmich dní sa začne s inštaláciou elektrického vyhrievania. Čakajú nás výkopové práce potrebné pre napojenie elektrických rohoží dánskej spoločnosti Devi. Následne položíme nový trávnik najnovšej generácie od firmy Limonta. Týmto ukončíme prvú fázu rekonštrukcie štadióna.“

V ďalšej fáze prebehne posunutie oplotenia hracej plochy na úroveň piatich metrov od postranných čiar ihriska. Dôvodom je umožnenie začatia výstavby nových tribún naplánované na apríl. „Začiatkom novembra sme vyhlásili verejné obstarávanie na generálneho dodávateľa rekonštrukcie štadióna. Uchádzači predložia k 5. decembru žiadosti o účasť. Približne 12. decembra vyzveme najlepších štyroch žiadateľov k súťažnému dialógu. V polovici januára si s každým z kvarteta uchádzačov sadneme a prejdeme si ich riešenia. Do konca februára by mohol byť známy generálny dodávateľ stavby,“ dodal k tejto téme Martinko.

Na jar rozsiahlejšie zmeny v okolí starej tribúny

Počas jarnej časti súťaže odohráme na štadióne v súčasnom stave deväť zo štrnástich ligových zápasov. Na základe postupne prísnejších noriem Slovenského futbalového zväzu týkajúcich sa vybavenia štadiónov príde ešte pred štartom jari niekoľko zásadnejších zmien týkajúcich sa dnešného stavu.

„Potrebujeme nainštalovať šesť turniketov. Vytvoríme druhý vstup na tribúnu na opačnej strane, než je dnes umiestnený jediný vstup na štadión. Čaká nás presťahovanie zápasového fanshopu. Priestor za hlavnou tribúnom musíme uzatvoriť. Bude k dispozícii iba pre delegované osoby, prípadne pre autobus hostí. Príde aj k zmenám vo vnútorných priestoroch tribúny. Musíme vytvoriť samostatnú dopingovú a zdravotnú miestnosť. Taktiež treba upraviť priestor pre médiá,“ povedal na záver Martinko.

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

ASTV 20.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa