Aktuálne 3.11.2016

Roman Hodál začína druhý tucet brankárskych kempov

Dvere už trinásteho futbalového kempu otvára v závere roka Brankárska akadémia Romana Hodála. Futbalová škola zameraná na brankárov sa uskutoční 14. až 18. decembra priamo v Trenčíne a Trenčianskych Stankovciach. Termín uzávierky prihlášok je 20. novembra.

„Mladí brankári si opakovane nachádzajú cestu do našej akadémie, čo je to najväčšie ocenenie našej práce,“ povedal šéftréner brankárov AS Trenčín a bývalý tréner reprezentácie Slovenska do devätnásť rokov Roman Hodál. Päťdňový tréningový tábor je určený pre nádejných gólmanov od osem do sedemnásť rokov (ročníky narodenia 1999 – 2008).

„Príprava mladých brankárov sa neustále zlepšuje a my nemôže zaspať posun vo vývoji trendov. Podstatná je nielen špecializácia, ale aj stále dôležitejšia individuálna príprava. Venujeme sa začínajúcim i pokročilým brankárom,“ povedal Hodál na margo kempu, ktorý sa zameria nielen na tréning na ihrisku. Pripravené sú aj teoretické vstupy, videoprojekcia a lekcie o životospráve. Súčasťou kempu sú denne dve lekcie pod vedením diplomovaného fyzioterapeuta venované nácviku koordinácie.

V minulosti navštívili kemp Dušan Perniš, Tomáš Lovásik, Igor Šemrinec, Miloš Volešák alebo Tomáš Belic. Kvalitu školy potvrdzujú aj reprezentačné nominácie odchovancov AS Trenčín. Do mládežníckych tímov Slovenska sa v poslednej dobe dostali Samuel Vavrúš, Samuel Švajka a Denis Chudý. Brankárskou jednotkou v tíme do 21 rokov je Adrián Chovan.

Dnešní moderní brankári sú nútení hrať stále viac a viac nohou. Stáva sa z nich „tretí“ stopér a veľmi dôležitá súčasť pri zakladaní útokov. Musia dať hre myšlienku a nielen posunúť loptu. „Najdôležitejšia je všestrannosť. Súčasný kvalitný brankár musí byť odolný nielen fyzicky, ale i psychicky. Mentálna príprava je kľúčová. Moderný brankársky štýl je zameraný na hru nohou,“ dodal na záver Roman Hodál, ktorý čerpá aj zo spolupráce s ikonami tohto remesla ako sú Stanislav Machač a holandská legenda Piet Schrijvers.

Prihlášky a informácie o kempe môžete zasielať a žiadať na adrese romanhodal@gmail.com.

Autor: astn
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa