Aktuálne 15.7.2016

Futbalový klub vráti cenu zájazdu a požiadal o pomoc ambasádu

Futbalový klub AS Trenčín vráti všetkým fanúšikom, ktorí sa nedostali po útoku chuligánov Olimpije Ľubľana na prvý zápas druhého predkola Ligy majstrov, celú cenu zájazdu. So všetkými účastníkmi cesty do Ľubľany sa chce v závere budúceho týždňa stretnúť, aby si obe strany vysvetlili všetky okolnosti spojené s incidentom v Slovinsku a udalosti nadväzujúce na túto nepríjemnú udalosť.

Klub AS Trenčín ďakuje v prvom rade zamestnancom slovenskej ambasády v Ľubľane za ich pomoc od prvých momentov. Vďaka prítomnosti jej zástupcov priamo na štadióne sme s ich pomocou koordinovali všetky kroky, ktoré sa v danom čase dali uskutočniť. Naďalej pokračujeme v komunikácii s našou ambasádou v Slovinsku, ktorú sme požiadali o pomoc pri sprostredkovaní dostupných záznamov z mestských kamier. V súčinnosti so slovenským veľvyslanectvom chceme podať sťažnosť na postup slovinskej polície, požiadať o vysvetlenie ich konania a okolnosti „vyhostenia“.

K udalostiam v Ľubľane musíme v prvom rade povedať, že náš klub bol ihneď po žrebe v kontakte so slovinským klubom. Jednou z našich hlavných tém bola bezpečnosť fanúšikov. Rovnako ako v prípade nedávneho zápasu proti srbskej Vojvodine Nový Sad sme sa riadili pokynmi, radami klubu a polície. So slovinskou políciou sme boli v kontakte pred príjazdom autobusu do mesta. Práve policajný sprievod, ktorý si autobus prevzal približne 20 km pred vstupom do Ľubľany, zaviedol náš autobus do centra mesta. Klubom a políciou sme boli ubezpečovaní, že všetko prebehne bez problémov. Dnes musíme priznať, že v budúcnosti sa pri organizácii zápasom nemôžeme spoliehať na odporúčania organizátorov. Na druhej strane treba dodať, že je pre nás komplikované orientovať sa v cudzom prostredí. Našim cieľom je naďalej organizovať zájazdy pre našich fanúšikov na zápasy na ihriská súperov, musíme však prijať celkom nové organizačné opatrenia po každej stránke.

Na základe vyjadrení slovinskej polície priamo na mieste údajné „napadnutie“ verejného činiteľa jedným z účastníkov zájazdu viedlo k vráteniu autobusu na rakúske územie. Riešenie vzniku tejto situácie budeme posudzovať po získaní všetkých relevantných a dostupných informácií s odstupom a na základe osobného rozhovoru s dotknutým účastníkom zájazdu. Žiadať budeme aj vysvetlenie slovinskej polície.

AS Trenčín je ľúto, že snaha klubu a túžba fanúšikov po futbalovom zážitku skončila doslova fiaskom. Tak ako bolo vyššie napísané, čaká nás prehodnotenie všetkých pravidiel pri organizácii zájazdov a všetkých udalostí spojených s výjazdom do Ľubľany s cieľom, aby sa podobný incident nezopakoval. Veríme, že všetkým, ktorí zažili nepríjemné momenty v Ľubľane, prinesie klub a mužstvo príjemnejšie chvíle.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa