Aktuality - archiv 6.12.2008

Na Memoriáli Vlastimila Opálka druhé miesto pre AS

V búrlivej atmosfére tesná finálová prehra.

Posledným súťažným vystúpením futbalistov AS Trenčín v roku 2008 bola účasť na tradičnom halovom turnaji v Trnave. Do 12. ročníka Memoriálu Vlastimila Opálka vstúpil tretí tím prvoligovej tabuľky úspešne. Po výhre nad Dubnicou (6:4) postúpil do finále. V boji o konečný triumf ale Trenčania podľahli domácemu výberu 1:2 a obsadili druhé miesto.

Kormidelníkom mužstva nebol Ivan Galád, ale jeho menovec Ivan Vrabec. „Po skončení ligovej jesene som úlohu hlavného trénera dočasne odovzdal môjmu kolegovi. Všetky dôležité otázky spolu samozrejme denne preberáme,“ vysvetlil krátkodobú rošádu v realizačnom tíme bývalý lodivod Nitry a Senca.

„Nemyslím si, že by som to prežíval viac ako ktorýkoľvek iný zápas, kde pôsobím ako asistent. Za necelého polroka som si vybudoval s hráčmi korektný vzťah. Rešpektujú ma. Snažím sa na nich pôsobiť počas ligových zápasov v úlohe asistenta a v tom istom duchu sme spolu komunikovali aj počas trnavského turnaja, keď som bol kolegom delegovaný na post kouča,“ priblížil svoj pohľad Ivan Vrabec.

V prvom stretnutí boli Trenčania konfrontovaní s považským rivalom z Dubnice. Po nerozhodnom polčase boli po zmene strán efektívnejší hráči AS. Po výhre o dva góly postúpili do finále. Gólovým hrdinom duelu bol hetrikový Marek Bubenko. „Tieto turnaje mám rád. Nikdy som sa tým ani netajil. Hráč tu musí ukázať svoju techniku a to my vyhovuje. Vôbec by som neriešil, či som dal gól ja alebo niekto iný. Hrali sme dobre a premieňali šance," uviedol Bubenko. 

Do finále nastúpili Trenčania proti domácej Trnave. Spartak nadelil vo svojom prvom zápase Zlatým Moravciam tucet gólov. Finále prinieslo oveľa vyrovnanejší duel. Už v 37. sekunde otvoril skóre Kasálek. Trenčania mali v tejto fáze stretnutie pod kontrolou. Z rytmu ich nevyviedol ani vyrovnávajúci zásah Súkenníka. V gólových príležitostiach sa objavoval najmä Bubenko. Na tri semifinálové góly ale nenadviazal. V hale vládla napätá atmosféra. Približne tisícka divákov sa prezentovala hlučným skandovaním, ale aj niekoľkými nemiestnymi prvkami, pre ktoré musel byť duel na chvíľu prerušený.

Z tribún zaznela obrovská vlna nevôle najmä po jednom Bubenkovom zákroku na domáceho hráča. „Bolo to nechtiac. Pošmykol som sa a zotrvačnosťou som súpera fauloval. Trnavčania do mňa vyleteli, sotili ma. Ale tieto veci k halovému futbalu patria,“ priblížil jeden z kľúčových momentov zápasu najnebezpečnejší trenčiansky hráč na turnaji. Napätú situáciu v závere finále vnímal ako pozitívnu skúsenosť: „Nielen mladší, ale aj skúsenejší hráči si v takejto atmosfére cibria psychickú odolnosť. Diváci vytvorili hlučnú kulisu. Bohužiaľ, v závere sme možno práve tú vybičovanú atmosféru nezvládli,“ skonštatoval po zápase najlepší turnajový strelec trenčianskeho tímu.

Finálovou hviezdou bol, napriek Bubenkovým technickým finesám, Roman Hodál. Miloš Volešák dostal od trénerov voľno, Dalibor Rožník chytal v prvom zápase, nuž a 36-ročný veterán dostal príležitosť v poslednom zápase turnaja. „Niečo sa o mojom nasadení do zápasu pošuškávalo, ale nevenoval som tomu zvýšenú pozornosť. Starí chlapi predsa patria domov k manželke a nie do brány,“ vtipkoval po stretnutí súčasný tréner brankárov. Niekoľkými robinzonádami ale jednoznačne potvrdil, že zo svojho brankárskeho umenia nič nestratil. Až sme sa chvíľami báli, či si pri niektorých komplikovaných zákrokoch neublíži. „Ale kdeže, všetko som mal pod kontrolou. Priznám sa, už som si myslel, že si zachytám iba na turnaji starých pánov, ktorý hrávame na Štefana. Som rád, že som dostal príležitosť aj v takomto zápase. Užíval som si doslova každú sekundu,“ rozdával po zápase dobrú náladu charizmatický člen realizačného tímu.

Súhrn výsledkov 12. ročníka Memoriálu Vlastimila Opálka:

Semifinále:
Spartak Trnava - FC ViOn Zlaté Moravce 12:1 (6:0)
Góly: Hlavatovič 3, Procházka 2, Guldan, Súkeník ml., Jedunov, Carlos Perez García, Macko, Kukuč (vlastný), Náther (vlastný) - Kukuč

AS Trenčín - MFK Dubnica 6:4 (3:3)
Góly: Bubenko 3, Kasálek, Gergel, Marček - Haktor Tubonemi 2, Kuzma, Grendel

Finále:
Spartak Trnava - AS Trenčín 2:1 (1:1)
Góly: Súkeník ml., Guldan - Kasálek

Konečné poradie: 1. Spartak Trnava, 2. AS Trenčín, 3. FC ViOn Zlaté Moravce, 4. MFK Dubnica

Autor: ms, foto Ivan Kopčáni
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa