A-tím 9.3.2016

Holúbek trafil nechytateľne, tréneri s ním môžu rátať

V základnej zostave sa objavil presne po roku a na rovnakom mieste. Aby bola symbolika utorňajšieho večera dokonalá, aj tentoraz skóroval. Jakub Holúbek poslal zverencov trénera Ševelu po druhý raz do vedenia a aj on prispel svojim dielom k triumfu na horúcej pôde Žiliny (3:2).

Na šancu v základnej jedenástka čakal presne rok. V pamätnom remízovom zápase na ihrisku Žiliny vtedy síce nevyužil pokutový kop, ale jeho dorážka skončila v sieti. Spolu s Jakubom Holúbekom sa radovalo aj približne šesť stoviek našich fanúšikov, ktorí merali cestu pod Dubeň. Po 365 dňoch sa vrátil na miesto činu a dal trénerovi jasný odkaz, aby s ním rátal.

„Určite som rád, že som nastúpil, ale bol by som spokojnejší, keby to bolo skôr. Veľmi by som chcel odohrať viac zápasov. Bol som dlhšiu dobu mimo základu. Nebol som s tým spokojný. Dostal som však príležitosť a veľmi si ju vážim. Snáď budem dostávať viacej šancí. Tréneri so mnou môžu rátať,“ povedal Holúbek, ktorý tesne pred prestávkou poslal svoj tím do vedenia nechytateľnou strelou z hranice veľkého vápna.

Ako je už dobrým zvykom, zápas proti Žiline opäť ponúkol okulahodiaci futbal. Diváci si prišli na svoje. Videli päť gólov a takmer tridsať streleckých pokusov. V napínavom zápase sme boli vždy o krok vpredu, hoci určité fázy nám nevychádzali podľa predstáv. „Po prvom góle sme mierne povolili. Podobným výpadkom sme sa nevyhli ani po prestávke. Víťazstvo sme si ale nenechali vziať. Vyhrať v Žiline nie je jednoduché. Má vynikajúce mužstvo,“ pokračoval niekdajší mládežnícky reprezentant Slovenska.

Tím okolo kapitána Petra Kleščíka dal zabudnúť na zaváhanie so Slovanom Bratislava. Dvoma výhrami na pôde súpera si napravil chuť. Tretí duel vonku ich čaká už v nedeľu pred televíznymi obrazovkami proti nováčikovi z Michaloviec. „Nasadli sme na víťaznú vlnu a na nej sa chceme aj udržať. Nepozeráme sa na iných, ale sami na seba. Všetko máme vo svojich rukách,“ dodal na záver rodák zo Soblahova.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa