Aktuality - archiv 18.11.2008

Arjen Robben – po ďalšom zranení bleskový návrat do tréningu

Futbalista Realu Madrid požiadal o pomoc majiteľa AS Trenčín Tschen La Linga.

O Arjenovi Robbenovi sa hovorí ako o "krištáľovom" chlapcovi. Časté zranenia neustále maria rozlet jeho futbalovej kariéry. Posledným z nekonečnej série zranení bolo natrhnutie zadného stehenného svalu. Táto nepríjemnosť sa mu stala počas rozcvičky pred zápasom Ligy majstrov medzi Realom Madrid a Juventusom. V zostave ho na poslednú chvíľu nahradil krajan Royston Drenthe. Kým španielsky veľkoklub márne bojoval o body do tabuľky (Turínčania vyhrali 2:0), pre večného rekonvalescenta sa začala ďalšia séria návštev u lekárov.

Pôvodná správa lekárov Realu Madrid hovorila až o šesťtýždňovej nútenej tréningovej pauze. Nešťastný holandský reprezentant v tejto ťažkej chvíli kontaktoval krajana Tschena La Linga a požiadal ho o pomoc. Majiteľ AS Trenčín, majúci v medicínskej oblasti vynikajúce kontakty, mu sprostredkoval vďaka svojmu lekárskemu štábu vyšetrenia na špecializovanej klinike. Rýchly krídelník "pusiniek" sa po bleskovej liečebnej kúre zázračne uzdravil a od utorka (18. novembra) sa v tréningovom centre Valdebebas zapojil do aktívneho tréningu.

Nečakane rýchly Robbenov návrat do tréningového procesu si všimli viaceré významné futbalové periodiká. Rozhovor s La Lingom o liečebných metódach prebrali od holandského časopisu Revu najčítanejšie španielske denníky Marca a AS, ďalej internetové stránky goal.com, soccernet.espn.com, theoffside.com, ale i web českej televízie Nova. Majiteľ AS Trenčín v rozhovore vyslovil presvedčenie, že napriek prognózam o šesťtýždňovej nútenej pauze, bude futbalista do týždňa schopný plnej zápasovej záťaže. Poukázal ďalej na nesprávne stravovacie návyky hráča, z dôvodu ktorých mu vypracoval špeciálny jedálny lístok. Konzumovanie prísne vybratých potravín by malo byť jedným z dôvodov zníženia počtu Robbenových zranení. „Už nebude viac krištáľovým chlapcom,“ myslí si o svojom krajanovi Tschen La Ling.

Autor: ms, foto SITA
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa