Aktuality - archiv 7.11.2008

Z Lučenca s tromi cennými bodmi

LAFC Lučenec - AS Trenčín 0:2 (0:1).

Trenčania cestovali do Lučenca s nelichotivou bilanciou zápasov hraných na ihriskách súperov. Okrem vydretého bodu v Rimavskej Sobote a výhre v Michalovciach po góle v poslednej minúte mali na svojom konte v tejto štatistike už iba štyri prehry. Po zápase s LAFC sa bilancia zápasov vonku o niečo vylepšila.

Ivan Galád urobil v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi v zostave viacero zmien. Vykartovaného Križka nahradil na poste stopéra Szórád. V základe nastúpili aj Argentínčania Calgaro a Báez, chýbal naopak ich krajan Depetris a zranený Knapp. Na hrote hral neobvykle Gergel podporovaný Hlohovským. A práve netradičný útočník sa po vybojovanej lopte Lukšíkom a presnej prihrávke Báeza dostal už po necelých dvoch minútach hry do šance a po zemi k žrdi otvoril skóre. Pre Gergela to bol jeho piaty presný zásah v aktuálnej sezóne. O niekoľko okamihov neskôr sa pokúšal o odpoveď Očovan, ale mieril iba nad Volešákovu bránu. Po necelej polhodine hry vysunul Szórád presným pasom Hlohovského. V črtajúcej sa šanci obrana domácich prihrávku na Gergela zblokovala. Do dobrej príležitosti sa dostal aj kapitán domácich Boháčik, ale jeho pokus brankár AS kryl.

Po zmene strán sa ako prví dostali na dostrel hráči Lučenca. Hlavičku Boháčika po Lavrenčíkovom centri Volešák vyriešil. V 65. min vyslal Volešák dlhokánsky výkop na Hlohovského, ten predĺžil loptu na Bubenka, ale jeho pokus domáci zrazili na roh. Pred bránou Trenčína bolo najhorúcejšie v 72. min - brankár Volešák v strkanici nedosiahol na loptu, ale hráči Lučenca ju na nimi vytúžené miesto dotlačiť ani na viacero pokusov nedokázali. Brankár hostí sa z nepríjemnej situácie rýchlo spamätal a už o niekoľko minút neskôr likvidoval pokus Lendvaya. Záver duelu patril jednoznačne zverencom Ivana Galáda. Najskôr sa po individuálnom sóle presadil Lukšík, keď v 86. min zvýšil na 2:0. Potom na seba upútal dvakrát pozornosť Kaspřák. Najskôr z uhla volejom iba tesne minul Pahulyiho bránu a potom z vynikajúcej pozície zoči-voči brankárovi trafil iba reflexívne sa hádžuceho gólmana. Trenčín vyhral po bojovnom výkone 2:0 a na svoje konto si pripísal druhú výhru z ihrísk súperov.

LAFC Lučenec - AS Trenčín 0:2 (0:1)

Góly: 2. Gergel, 86. Lukšík

Žlté karty: 52. Gonos, 60. Baran, 79. Vaculčiak - 32. Godál, 62. Kaspřák, 74. Marček

Domáci: Pahulyi – Vaculčiak (82. Rohovský), Baran, Ondráš, Gonos – Lavrík (62. Ďurica), Drudga, Lendvay, Kamendy – Boháčik (74. Masár), Očovan

Hostia: Volešák – Kleščík, Szórád, Godál, Peciar – Báez (52. Kaspřák), Calgaro, Lukšík, Kasálek (56. Bubenko), Hlohovský, Gergel (73. Marček)

Rozhodovali: Smolák - Slebodník, Martiš

Divákov: 820

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa