A-tím 11.11.2015

Vek u nás nerozhoduje, zhodujú sa obrancovia AS

Vekový priemer obranného kvarteta AS Trenčín v nedeľňajšom zápase proti Dunajskej Strede (4:1) bol iba 20 rokov. Najmladší Martin Šulek mal v deň spomínaného súboja iba 17 rokov. Najstarší Milan Rundič 23 rokov. Medzi nimi sa zoradili devätnásťročný Kingsley Madu a dvadsaťjedenročný Lukáš Skovajsa.

Taký je výpočet kvarteta obrancov, ktorí sa snažili udržať súpera na uzde. V danom momente išlo o najmladšiu obrannú formáciu vo Fortuna lige. „Priznám sa, že som to ani nevnímal,“ povedal stopér Lukáš Skovajsa a pokračoval: „Takéto záležitosti neriešime. Sústreďujeme sa v prvom rade na náš výkon. V Trenčíne sa pracuje s mladými hráčmi, takže to berieme ako samozrejmosť.“

Aj ostatný zápas ukázal, že ktokoľvek v zápase nastúpi, dokáže nahradiť chýbajúceho kolegu. „V tréningoch ideme všetci na sto percent. Ktoré štyri mená si tréneri vyberú, je na nich. Ukazuje sa, že každý z nás je pre tím potrebný a zároveň nahraditeľný, čo je len dobre. Aspoň sa vytvára zdravé konkurenčné prostredie,“ pokračoval Skovajsa.

Najstarším členom zadných radov bol tentoraz Milan Rundič. Vo veku iba 23 rokov sa stal dirigentom mladších kolegov. „Cítil som zodpovednosť, veď som bol medzi chalanmi najskúsenejší. Vek u nás nerozhoduje. Snažíme sa pomôcť si vzájomne,“ vysvetľoval belehradský rodák.

Niekdajšiemu mládežníckemu reprezentantovi Srbska nezáleží na tom, s kým v obranných radoch nastúpi. Za základ považuje komunikáciu a zodpovedné plnenie si zverených úloh. „Nie je dôležité sa iba rozprávať, ale aj počúvať ostatných. Rozhodne nezáleží na tom, koľko rokov majú vaši spoluhráči,“ prízvukoval 23-ročný stopér.

Ten dirigentskú taktovku v tomto zápase prebral po vykartovanom Petrovi Kleščíkovi. „Kleščo je kapitánom a pravým lídrom kabíny. Jeho prínos pre nás všetkých je neodškriepiteľný,“ dodal Rundič.

Benjamínkom v základe je už niekoľko zápasov Martin Šulek. Mládežnícky reprezentant Slovenska sa udomácnil na pravej strane obrany, kde od zápasu k zápasu získava väčšie skúsenosti. „Prvé stretnutia neboli rozhodne jednoduché. Tempo v najvyššej súťaži a dorasteneckej lige je neporovnateľné. Na tréningoch sa snažím poctivo pracovať, aby som si svoju pozíciu upevnil.“

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa