Fanúšikovia 12.10.2015

Stanovisko AS Trenčín k zatvoreniu štadióna

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) na svojom štvrtkovom zasadnutí rozhodla o odohratí zápasu nadchádzajúceho13. kola Fortuna ligy medzi AS Trenčín a ŽP Šport Podbrezová (sobota, 17. októbra, 17.00) bez divákov. Dôvodom sú udalosti, ktoré sa udiali počas ligového stretnutia proti MŠK Žilina.

Čakali sme prísnejší trest než doposiaľ. Rozhodnutie o uzatvorení štadióna je ale vzhľadom na udalosti pre nás neprijateľné a ťažko pochopiteľné. Futbalový klub AS Trenčín nesúhlasí so stanoviskom DK SFZ a podá voči tomuto verdiktu odvolanie.

Udalosti zo zápasu proti Žiline nezľahčujeme. Klub podnikol náležité opatrenia. Posilnili sme usporiadateľskú službu, zmenili rozostavenie usporiadateľov v rámci tribúny a na našich fanúšikov sme apelovali prostredníctvom klubového webu a zápasového bulletinu vydaného pri príležitosti stretnutia proti Michalovciam (12. kolo). Urobili sme všetko preto, aby sa v nasledujúcich zápasoch nič podobné neopakovalo.

Uzavretie štadióna je najtvrdším trestom, ktorý má DK SFZ k dispozícii. Po tom ako sa na našom futbalovom štadióne nič podobné doposiaľ nestalo, sme rozčarovaní, že prišlo k nasledovnému rozhodnutiu bez využitia možnosti podmienečného trestu. Verili sme, že zvládnutie vyhrotenej situácie bude pre náš klub poľahčujúcou okolnosťou. Vďaka konaniu usporiadateľskej služby a zástupcov klubu nedošlo k prerasteniu individuálnych konfliktov do nežiadaných rozmerov, prípadne neželanej inzultácii. Stále si myslíme, že trest je vzhľadom na udalosti kontraproduktívny. Ak sa pozrieme na rozhodnutie DK inou optikou, musíme povedať, že potrestaní sú viac fanúšikovia ako samotný klub.

AS Trenčín požiada DK SFZ o upustenie od disciplinárneho opatrenia na základe Článku 38, bodu 2 disciplinárneho poriadku, ktorý hovorí, že „od uloženia disciplinárneho previnenia možno upustiť v prípade prijatia primeraných ochranných opatrení“, ktoré klub úspešne prijal a aplikoval počas dvoch domácich stretnutí po zápase proti Žiline. Ešte raz by sme radi upozornili aj na poľahčujúce okolnosti, ktoré vymedzuje disciplinárny poriadok.

Sme si vedomí priestupku, ktorý sa na našom štadióne udial. Ospravedlnili sme sa dotknutým osobám a v našom postoji sme podobné udalosti označili za neakceptovateľné pre náš klub. Hoci občas môže ísť o reakcia na dianie na trávniku alebo tribúnach, nebudeme podobné konanie tolerovať. Veríme, že všetky kroky, ktoré sme podnikli, zmenia pôvodné rozhodnutie DK SFZ. Taktiež veríme, že podobné udalosti sa našom štadióne nebudú opakovať.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa