Aktuálne 18.8.2015

Tomáš Tatar si vyskúšal tréning s prvým tímom

Útočník tímu NHL Detroit Red Wings Tomáš Tatar je prvý zo špičkových slovenských športovcov, ktorí sa zúčastnia tréningového procesu majstrovského AS Trenčín v rámci projektu „Zatrénuj si s majstrami“.

Slovenského hokejového reprezentanta sme pozvali, aby absolvoval utorňajšiu predpoludňajšiu tréningovú jednotku, tzv. „power training“. Ten je už niekoľko rokov neodmysliteľnou súčasťou týždenného mikrocyklu AS Trenčín. Ide o súbor silových a rýchlostných cvičení, ktoré hráči vykonávajú tak v posilňovni ako aj priamo na ihrisku.

Hráči na tréningu nepoužívajú loptu, preto ho môžu absolvovať aj športovci z iných odvetví, ktorí si aj týmto spôsobom môžu otestovať svoju výkonnosť. „Je to troška odlišný druh prípravy. Cítim niektoré svalové partie. Som rád, že som sa niečoho podobného mohol zúčastniť,“ povedal tesne po tom, ako opustil umelý trávnik na Sihoti Tomáš Tatar.

Najprv spoločne s futbalistami precvičoval silové cviky v posilňovni, následne si užil behy na trávniku. „V lete majú hokejisti rovnaké behy a šprinty. Trenčianska umelá tráva je veľmi dobrá. Dopad na chodidlá bol mäkký. Nemám čo vytýkať. V posilňovni sme robili cviky, ktoré využíva v tréningu aj Arjen Robben. Niektoré boli naozaj náročné, pretože svaly na ne neboli zvyknuté,“ pokračoval útočník Detroitu. Hokejista, ktorý si veľmi dobre rozumie aj s futbalovou loptou, by sa v budúcnosti rád zúčastnil aj tréningu s loptou.

„Sme radi, že Tomáš Tatar prijal pozvanie a vyskúšal si fyzické zaťaženie profesionálneho futbalistu. Tešíme sa aj na spätnú väzbu a jeho názory na naše tréningy. Jeho prítomnosť v kabíne bude motivujúca pre všetkých hráčov. Uvedomujeme si určitú futbalovú špecifickosť jednotlivých cvičení, ale aj samotné Tomášove výsledky budú pre nás určite zaujímavé a radi ich v klube interne vyhodnotíme,“ vyjadril sa marketingový manažér klubu Igor Schlesinger.

Autor: astn
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa