A-tím 6.5.2015

Bero výhru venoval Holúbekovi

Popradské finále pre problémy s lýtkom nedohral, no proti Košiciam bol opäť jednou z najdôležitejších postáv zápasu. Matúš Bero strelil jediný gól zápasu proti Košiciam (1:0), vďaka čomu si mužstvo trénera Martina Ševelu udržalo vedenie na čele fortunaligovej tabuľky.

V zápase proti tímu z východného Slovenska padol iba jeden gól. A to do siete košického brankára. Ďalšie tri body tak zostali pod hradom Matúša Čáka. Cenné víťazstvo sa nerodilo ľahko. Poctivá defenzíva súpera robila málo chýb. „Dôležité sú body. Každú výhru si vážime. Triumf venujeme Jakubovi Holúbekovi, ktorý v deň zápasu absolvoval operáciu,“ povedal po zápase Matúš Bero.

Práve on bol jediným strelcom duelu. V druhej polovici prvého polčasu ťažil z dobrej práce Jaira a pod brvno zavesil víťazný zásah. „Jairo odviedol kus roboty. Ponúkol mi loptu ako na podnose. Nemohol som neskórovať,“ pokračoval spokojne Bero.

Mladému stredopoliarovi to padá. V jarných bojoch strelil už piaty gól, no stále vidí vo svojej hre rezervy. „Vždy sa dá niečo zlepšiť. Spaľujem priveľa vyložených gólových príležitostí. Rád by som sa dostal na úroveň tri šance - jeden gól,“ prízvukoval rodák zo Zamaroviec.

Finálový zápas Slovenského pohára reprezentant do 21 rokov nedohral. Pre problémy s lýtkom zišiel z ihriska po hodine hry. Mal tak viac času na regeneráciu ako ostatní. A práve faktor únavy v závere zápasu s Košicami robil svoje. „Na konci sme už neboli takí energickí ako na začiatku. Práve preto si podobné výhry vážime viac. Ideme ďalej. Máme pred sebou ešte kus práce. Náš sen je opäť o krôčik bližšie,“ dodal na záver 19-ročný maturant.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa