Marketing 4.3.2015

Venujte 2% z vašich daní na podporu talentovanej mládeže AS Trenčín

Vážení priatelia trenčianskeho futbalu, obraciame sa na Vás so žiadosťou o venovanie 2% z daní v prospech akadémie AS Trenčín. Náš futbalový klub sa dlhodobo úspešne venuje práci s mládežou.

V klubovej pyramíde je dovedna štrnásť mládežníckych družstiev - od predškolského veku až po starší dorast vrátane tímu žiačok. Družstvo do 19 rokov bolo v rokoch 2010 a 2013 majstrom Slovenska, v roku 2013 vyhralo prestížny Česko-slovenský pohár, keď vo finále zdolalo českého dorasteneckého majstra. V rokoch 2013 a 2014 uspelo na kvalitnom Karel Stegeman Toernooi v holandskom Ruurlo. Na Generali CEE Cup 2014 v Prahe za účasti Sparty Praha, Wisly Kraków, SV Frankfurt alebo Crvenej Zvezdy Belehrad prehralo až vo finále proti Györu. Tím U17 skončil v domácej súťaži v roku 2011 druhý a v roku 2005 získal majstrovskú trofej. Ďalšie mládežnícke družstvá sa umiestňujú vo svojich súťažiach a na rôznych turnajoch aj v zahraničí na popredných priečkach. U12 vyhrala v Budapešti po finálovom triumfe nad Fulham FC a tím U11 uspel v Kolíne nad Rýnom, keď v záverečnom zápase turnaja nedal šancu Norwich City.

AS Trenčín patrí do elitnej desiatky v Európe podľa počtu vlastných odchovancov v kádri prvého mužstva. Vyplýva to z každoročnej analýzy Medzinárodného centra pre športové štúdie (CIES) so sídlom vo švajčiarskom Neuchateli. V sledovanom období 68,2 percenta hráčov, ktorí nastúpili za AS, boli vlastni odchovanci. V európskom meradle nám patrí lichotivá štvrtá priečka. Štúdia CIES analyzovala zloženie súpisiek A-tímov v 31 krajinách UEFA a v nich 472 klubov a 11 653 hráčov k 1. októbru 2013.

Mládežníci AS sú stabilnými členmi všetkých kategórií mládežníckych reprezentácií Slovenska. Odchovanci sa presadzujú aj v seniorských výberoch a to nie iba v Trenčíne. V zahraničí šíria dobré meno klubu Martin Škrtel, Filip Hološko, Tomáš Malec a Fanendo Adi začínajúci v doraste AS Trenčín. V reprezentácii do 21 rokov nastupovali a vo Fortuna lige patria medzi najlepších na svojich postoch Jakub Holúbek, Stanislav Lobotka, Peter Čögley, Matúš Bero, František Kubík alebo Samuel Štefánik. Z roka na rok rastie aj počet hráčov v reprezentačných výberov Slovenska vo všetkých kategóriách.

Práca s futbalovými nádejami je budúcnosťou pre celý klub. Pokrytie finančnej réžie chodu všetkých tímov je ale nesmierne náročné. Vedenie futbalového klubu preto hľadá všetky dostupné možnosti získania prostriedkov na podporu mládeže. Z tohto dôvodu založilo neziskovú organizáciu na podporu futbalovej mládeže. Získané financie získané touto cestou budú prerozdelené práve medzi mládež AS Trenčín.

V prípade, že sa rozhodnete podporiť našu mládež, príspevok pošlite prosím na...
FAAST n.o. (Futbalová akadémia AS Trenčín)
Mládežnícka 2313
911 01 Trenčín

IČO: 37 923 161
č.ú.: 1411420004/1111
Banka: UniCredit Bank, a.s. pobočka Trenčín
Číslo registrácie Futbalovej Akadémie je: 1837 NCRpo (www.rozhodni.sk)

TLAČIVO NA STIAHNUTIE

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa