Zápasy - archiv 26.7.2008

Plný bodový zisk aj proti Podbrezovej

AS Trenčín – ŽP Šport Podbrezová 3:2 (2:1)\r\n

AS Trenčín vyhral aj druhý zápas nového ročníka I. ligy, keď potom ako deklasoval rezervu Ružomberka, zdolalo na domácej pôde aj nebezpečnú Podbrezovú 3:2 (2:1). Hostia sa už v 3. min ujali vedenia, ale zverenci trénera Galáda gólmi Lukšíka a Hlohovského otočilo priebeh zápasu vo svoj prospech a zápas napokon doviedli do úspešného konca.

Diváci si ešte ani poriadne nenašli svoje miesta a po centri z pravej strany otvoril po necelých troch minútach hry skóre stretnutia hosťujúci Chomistek. Domácich to však nevykoľajilo a už v 10. min vyrovnal v šestnástke nikým nekrytý Lukšík. Podbrezová v prvom polčase hrozila iba z brejkov, ktoré im AS ponúklo najmä vďaka ofenzívnej hre na hranici rizika. Aktívny Lukšík našiel v 24. min Hlohovského, no ten v dobrej pozícii netrafil presne. Už o dve minúty si však svoju nepodarenú strelu vrchovato vynahradil. V pokutovom území zasekol loptu a strelou do šibenice poslal AS do vedenia - 2:1. O chvíľu neskôr nechal Depetris vyniknúť po technickej strele spoza šestnástky hosťujúceho Hanáka a následne pálil Hlohovský nad bránku. Tesne pred odchodom do kabín si Depetris šikovne obhodil obrancu, ale sám pred hosťujúcim gólmanom mieril iba do jeho rukavíc.

V druhej štyridsaťpäťminútovke AS poľavilo a začalo myslieť aj na udržanie výsledku znamenajúceho plný bodový zisk. Napriek tomu mohol Depetris zvýšiť, ale šikovné obhodenie Hanáka vykopol jeden z Podbrezovčanov z bránkovej čiary. Po hodine hry prišli chvíle hostí. Spätná prihrávka na Snitku ešte priamu strelu neznamenala, no nasledujúce dve delovky Gottwalda a Kožičku vyrazil dovtedy trochu neistý Volešák. V 74. min sa po narazení lopty so striedajúcim Križkom vrútil do pokutového územia Gergel a strelou k žrdi zvýšil na 3:1. Už o dve minúty napálil Lukšík hlavou žrď. Posledné slovo patrilo Gottwaldovi. Hoci znížil na 2:3, domáci si v záverečnej štvrťhodine jednogólové vedenie ubránili.

AS Trenčin - ŽP Šport Podbrezová 3:2 (2:1)

Góly: 10. Lukšík, 26. Hlohovský, 74. Gergel – 3. Chomistek, 77. Gottwald

Žlté karty: 55. Depetris, 80. Godál, 90. Lukšík – 55. Svintek

Domáci: Volešák - Kaspřák, Szórád, Peciar, Godál - Hlohovský (86. Marček), Knapp, Gergel, Chanti (81. Bubenko) - Lukšík, Depetris (71. Križko)

Hostia: Hanák - Turňa, Gajdošík, Kožička (72. Nosko), Konček - Svintek, Snitka - Chomistek, Tírer (46. Gottwald), Tomko - Piatka (78. Minčič)

Rozhodovali: Roman – Vician, Martiš

Divákov: 1256

Autor: mg, foto: martin blažek
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa