Aktuality - archiv 21.7.2008

Horváth na odchode - kapitánsku pásku preberá Knapp

Lubor Knapp: „Csaba bol výborný kapitán. Mojou snahou bude nadviazať na jeho prácu.“

V utorok vo večerných hodinách odlieta Csaba Horváth do Holandska. Približne o 20.00 h pristáva v Amsterdame. Príchod do Haagu má naplánovaný krátko po 21.00 h. Po zdravotných testoch a posledných formalitách by mal v najbližších dňoch definitívne spečatiť svoj príchod do ADO Den Haag aj podpisom zmluvy. 

Vysoký stopér uvoľnil v šatni AS nielen skrinku s číslom 20, ale aj kapitánsku pásku. Jej novým nositeľom sa stáva Lubor Knapp. Skúsený tridsiatnik získal v nedávnej voľbe lídra kabíny po Horváthovi druhý najvyšší počet hlasov. Kreatívny stredový hráč ponúkol redakcii klubového webu prvý „kapitánsky“ rozhovor.

Po necelom týždni zástupcu kapitána sa stávaš nositeľom pásky. Čo sa zmení na tvojom postoji a prístupe ku kabíne?

"Csaba bol výborný kapitán. Mojou snahou bude nadviazať na jeho prácu. Každý sme ale iný. Po mesiaci, čo som v Trenčíne, mám pocit, že ma spoluhráči berú. V kabíne neočakávam žiadne výraznejšie zmeny. Myslím si, že všetko bude fungovať rovnako dobre ako doteraz."

Aké máš skúsenosti s pozíciou kapitána?

"V minulosti som túto funkciu vykonával vo Vítkoviciach. Pozíciu kapitána ale nepreceňujem. Hlavný rozdiel vidím v tom, že budem nosiť na ľavom rukáve pásku. S hráčmi som aktívne komunikoval aj predtým. Ak je to nutné, púšťam sa do debaty aj s rozhodcami. Robil som to aj v minulosti, keď som kapitánom nebol. Snažím sa byť konštruktívny a vecný. Vymeníme si pár názorov, určite ale neprekračujem povolené hranice. Počas uplynulého pôsobenia v Senci som za rečnenie nebol ani raz napomínaný."

Ako na teba zapôsobila informácia, že Csaba Horváth odchádza do Holandska?

"Je to perfektné. Prestup mu z celého srdca prajem. O to viac, že aj ja som zažil atmosféru v zahraničnom klube. Pred pár rokmi som bol na stáži v belgickom Westerlo. Bolo to skutočne niečo veľkolepé. Prestup vyzeral veľmi reálne. Dohadovali sme sa na posledných detailoch. Napokon z neho ale zišlo. Niektoré veci išli, žiaľ, mimo mňa. Situácia v Belgicku a v Holandsku je veľmi podobná. Viem, že to tam bude mať úžasné. Futbal je tam stredobodom médií i divákov. Sú tam nádherné štadióny. Opakujem, tento prestup mu z celého srdca prajem."

Ako zareagovala na odchod kapitána kabína?

"Chalani to vnímajú veľmi pozitívne. V tréningoch pracujú naozaj tvrdo a teraz, keď vidia, že do kvalitnej ligy sa dá prestúpiť aj z Trenčína, budú sa snažiť podľa mňa ešte o čosi viac. Väčšinou sú v tíme mladí futbalisti. Csabov prestup je pre nich obrovským impulzom a motiváciou."

Blíži sa víkend a s veľkou pravdepodobnosťou aj tvoja trenčianska kapitánska premiéra. Podbrezová bude zrejme nepríjemnejší súper ako rezerva Ružomberka...

"Absolútne súhlasím. Podbrezová v prvom kole ukázala, že má výborné mužstvo. Bude to určite úplne iná konfrontácia ako proti Ružomberku. Ak pristúpime k zápasu podobne zodpovedne ako k prvej polovici duelu s Ružomberkom o výsledok sa neobávam."

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

ASTV 20.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa