Aktuality - archiv 20.7.2008

Csaba Horváth smeruje vo svojej kariére o niekoľko poschodí vyššie

Tento týždeň by sa mal uzavrieť prestup kapitána AS do holandského Den Haagu.

Kapitán AS Trenčín absolvoval minulý týždeň dvojdňovú skúšku v ADO Den Haag. Zdá sa, že úspešnú. Predstavitelia holandského klubu začali bezprostredne po prípravnom zápase proti druholigovému Telstaru rokovať o jeho prestupe. Ten by sa mal v najbližších dňoch spečatiť podpisom zmluvy na ročné hosťovanie s opciou na ďalšie tri roky.

Csaba Horváth sníval o zahraničnom prestupe už na začiatku uplynulej sezóny. „Až keď budem hrať dobre v Trenčíne, môžem očakávať atraktívne ponuky z cudziny,“ uvedomoval si vtedy spoľahlivý stopér. Ročník Trenčanom vôbec nevyšiel. Výkyvom formy sa nevyhol ani kapitán. Napriek tomu bol v mladom tíme jasným lídrom. Už v zime sa jeho meno spájalo s prípadným prestupom do krajiny tulipánov. „Hrať vo vyspelej lige je túžbou každého futbalistu. Holandský spôsob hry mi imponuje. Mužstvá sa tlačia dopredu, padá tam veľa pekných gólov. Od Holanďanov sa máme čo učiť nielen v samotnej hre, ale najmä vo filozofii futbalu. Základné veci vštepujú svojim talentom od útleho veku. Navyše podmienky, v ktorých s nimi pracujú, sa s tými našimi nedajú porovnávať,“ citovalo jedno zo zimných vydaní Šport Arény kapitána AS.

Dôvodom zimných prestupových špekulácií okolo 26-ročného stopéra bol blížiaci sa záver platnosti jeho zmluvy s AS. Týždeň pred začiatkom jarnej časti ale obe strany predĺžili vzájomnú spoluprácu o ďalšie dva roky. „S pánom Rybníčkom i s majiteľom La Lingom sme uzavreli džentlmenskú dohodu, že v prípade atraktívnej ponuky ma napriek platnosti zmluvy uvoľnia,“ vrátil sa k niekoľko mesiacov starému jednaniu skúsený obranca. Na adresu trenčianskeho klubu chodilo množstvo rôznych ponúk. Trenčania ale jednu po druhej zamietali. „S Csabom sme sa dohodli, že ho uvoľníme iba v prípade skutočne zaujímavej ponuky,“ uviedol generálny manažér klubu Róbert Rybníček. Aj preto ostal letný záujem z MFK Ružomberok ako aj z klubov bývalých krajín Sovietskeho zväzu nevypočutý. Volanie tradičného tímu zo silnej holandskej ligy sa však ignorovať nedalo.

Zápas proti ružomberskej rezerve bol pre Horvátha s najväčšou pravdepodobnosťou posledným v drese AS. „Ak by to tak bolo, bol by som skutočne rád. Dal som gól, hralo sa mi veľmi dobre a navyše sme presvedčivo vyhrali. Ak to bol naozaj môj posledný zápas za Trenčín, bola to veľmi pekná rozlúčka,“ vyjadril sa autor prvého trenčianskeho gólu v sezóne 2008/2009. Po zápase sedel dlho s Tschenom La Lingom a Róbertom Rybníčkom. „Majiteľ AS mi priblížil podmienky holandského klubu. Navrhujú, aby som tam šiel na ročné hosťovanie s možnosťou prestupu na ďalšie tri roky,“ informoval nás Csaba. Že to s prestupom myslí vážne, potvrdil aj v pondelok. Telefonátom sme ho zastihli na polícii: „Vybavujem pasy a ostatné potrebné dokumenty.“

Ešte stále kapitán AS prežil na Sihoti významnú časť svojej kariéry. „Najradšej spomínam ešte na rok 2004. Pod trénerom Jánošom sa nám darilo. V domácom prostredí sme zdolali silnú Žilinu i Petržalku. V závere jesene som sa ale po strete s Konečným nepríjemne zranil, čo skazilo inak krásny polrok. Trenčianske obdobie budem vždy spájať aj s vynikajúcimi fanúšikmi. Tých najvernejších nebolo síce veľa, ale boli fantastickí. Stáli pri nás aj v tých najťažších dňoch. Veľmi im držím palce. Verím, že v nasledujúcom období ich čakajú krajšie okamihy ako tomu bolo v posledných mesiacoch. Aj kvôli nim si z celého srdca želám, aby AS postúpil čo najskôr späť do Corgoň ligy,“ zložil kompliment publiku v závere rozhovoru budúci „holandský legionár“.

Csaba Horváth by mal odcestovať do Haagu najneskôr vo štvrtok. Okamžite po prílete by sa mal zapojiť do tréningového procesu nováčika najvyššej holandskej súťaže.

Csaba, ďakujeme za všetko, čo si spravil pre AS Trenčín. V tvojom novom pôsobisku ako i v osobnom živote ti prajeme veľa zdravia a úspechov.

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa