Aktuality - archiv 13.7.2014

S premieňaním šancí to nebolo najlepšie, myslí si Kleščík

Peter Kleščík: „V zápase sme mali veľa šancí, no s ich premieňaním to nebolo najlepšie“\r\n\r\n

Prvý zápas novej fortunaligovej sezóny sa nám výsledkovo vydaril. Víťazstvo proti DAC 1904 Dunajská Streda (2:1) sa ale napriek hernej prevahe nerodilo ľahko.

Jasná dominancia v percentuálnom vyjadrení držania lopty, nátlaková hra a herná prevaha sprevádzala väčšinu zápasu proti tímu z južného Slovenska. Po dvoch góloch sa zdalo, že by sme víťazstvo mali s prehľadom uhájiť. Záverečné minúty však priniesli nepríjemné chvíľky. „V zápase sme mali veľa šancí, no s ich premieňaním to nebolo najlepšie. Potom tŕpneme až do konca a zbytočne hazardujeme s výsledkom. Kvalitní súperi v Európskej lige nás za takéto zaváhania budú trestať,“ zamyslel sa po zápase Peter Kleščík a jedným dychom dodal: „V posledných minútach sme boli pod tlakom. Nemôžeme dovoliť súperom, aby nás zatlačil, lebo takýmto spôsobom sa dá stratiť zápas za pár minút.“

Jeden z najlepších stopérov v lige si podľa pôvodných informácií otvoril strelecký účet nového ročníka už v jeho úvodnom zápase. Pravda však bola iná. Po rohovom kope to nebol on, kto bol autorom gólu. „Paťo (Mišák) centroval na prvú tyč. Predo mnou ju tečoval jeden z hráčov Dunajskej Stredy. Lopty som sa ani nedotkol,“ usmieval sa Kleščík. Gól neskôr rozhodcovia označili za vlastný, keď nešťastníkom bol Otto Szabó.

Moses Simon sa v príprave ukazoval v dobrom svetle a vysoký štandard potvrdil aj v zápase proti Dunajskej Strede. Viackrát vyzvŕtal brániacich protihráčov a naviac aj skóroval. „Vďaka patrí Ferovi (Kubíkovi). Ponúkol mi skvelú loptu. Bol by hriech nezakončiť presne,“ povedal ofenzívne ladený Nigérijčan. S výkonom tímu vyjadril spokojnosť, hoci aj on vidí ešte rezervy. „Stále je čo zlepšovať. Potrebujeme si udržať koncentráciu počas celého zápasu. Toto je cesta k úspechu,“ dodal Simon. 

Autor: mj
Rozpis zápasov
0:4 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 29.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Michalovce v predaji

V 8. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie...

ASTV 28.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Skalica (4:0).

A-tím 28.4.2024

Skovajsa | Bol to kvalitný tímový výkon

V zápase proti MFK Skalica sa až dvakrát presadili naši obrancovia. Po otváracom góle Samuela...

A-tím 28.4.2024

Kozlovský | Naše šance sme konečne premenili

Naše mužstvo po prvýkrát v aktuálnej sezóne zdolalo tím zo Záhoria MFK Skalica. Najväčšiu...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa