Zápasy - archiv 19.7.2008

Päťgólový polčas na úvod, prvý zápas pevne v rukách AS

AS Trenčín - MFK Ružomberok "B" 5:2 (5:0)

AS Trenčín vstúpil do stretnutia bez disciplinárnych hriešnikov z minulej sezóny Marčeka a Báeza. V zostave chýbal i dlhodobo zranený Kleščík ako aj Kasálek, ktorý sa sťažoval na bolesti po poslednom predzápasovom tréningu. Napriek tomu Trenčania nasúkali ružomberskej rezerve v prvom polčase "päťku". Trenčín vstúpil do stretnutia s jednoznačnou prevahou. Od začiatku patrilo futbalové bojisko červeným fabám. Bolo iba otázkou rozdielu skóre v prospech AS, ako sa skončí prvý polčas.

Už v 6. min natrhol prvopolčasové vrece s gólmi Horváth. Kapitán AS otvoril po Chantiho centri skóre hlavou. Presne o 20 minút neskôr si neskrotný Hlohovský narazil loptu s Lukšíkom a absolvoval slalom medzi obrancami "Ruže". Nasledovala neprehľadná situácia v šestnástke hostí a presný projektil Gergela z približne 20 metrov - 2:0. Tretí kúsok si pripísal azda najsnaživejší Trenčan Hlohovský. Talentovaný hráč zúročil presnú kolmicu svojho reprezentačného súputníka z mládežníckych výberov Gergela. Streleckú pohotovosť prejavil aj Depetris. Argentínsky "goleador" si nabehol na odrazenú loptu po strele Horvátha. Skóre prvého – zaujímavejšieho – polčasu zaklincoval Peciar. Dvadsaťročný mladík sa presadil v závere prvého dejstva po dlhom Gergelovom aute.

Trenčín vyhrával po polčase 5:0. Pravdu povediac, ktože zo súčasného kádra AS si pamätal podobnú situáciu? Možno aj tento stav nahlodal druhopolčasové vystúpenie domácich. Kombinácie, narážačky, nasadenie i kolmice akoby ostali v šatni. O slovo sa naopak prihlásil nováčik súťaže. Babic a Jendrišek potrestali pasívnejšiu hru domácich, ale na zisku troch bodov a pozitívnom dojme z hry to už príliš nezobralo.

Do zostavy AS sa po dlhom čase vrátil rekonvalescent Godál. Univerzálny futbalista sa tentoraz zaradil na post ľavého beka. Hudobník v drese AS „odbubnoval“ celý zápas podľa správnych nôt. Hoci sa u neho v závere ozýval kondičný deficit, svoju partitúru zvládol.

Sympatickým dojmom zapôsobili nové akvizície. Cez Knappa išla nejedna akcia domácich, Lukšík, hrajúci na hrote, drel o každú loptu, Peciar v defenzíve neprehral azda žiadnu hlavičku a na svoje konto si pripísal i gól. Nuž a Szórád pôsobil absolútne pokojným dojmom, čím vysielal na celý tím ukľudňujúce impulzy. Z nových tvárí sa predstavil aj Bubenko. Ako striedajúci hráč veľa priestoru nedostal. Jeho krátke účinkovanie na ihrisku bolo poznačené dlhším herným výpadkom spôsobeným zranením.

Trenčín svoju zaťažkávaciu úlohu zvládol. O týždeň čaká zverencov Ivana Galáda Podbrezová. Všetci sa tešíme na spoločné stretnutie na štadióne na Sihoti.

AS Trenčín - MFK Ružomberok "B" 5:2 (5:0)

Góly: 6. Cs. Horváth, 28. Gergel, 36. Hlohovský, 40. Depetris, 44. Peciar - 49. Babic, 85. Jendrišek

Žlté karty: 56. Gergel - 69. Kukoľ, 69. Mahut

Domáci: Volešák – Cs. Horváth, Szórád, Peciar, Godál – Hlohovský, Knapp, Gergel (Čögley), Chanti (Bubenko) – Depetris (Križko), Lukšík

Hostia: P. Penksa - Mahút, Greššák, Laurinc, Balaško (46. Podolský) - Kukoľ, A. Sloboda (46. M. Babic), L. Bakoš, Dovičovič (60. R. Jendrišek), Kasaj - M. Horváth

Rozhodovali: Vnuk - Rendko, Vindiš

Divákov: 930

Autor: ms, foto: martin blažek
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa