Aktuality - archiv 16.7.2008

Kapitánom opäť Horváth, zástupcami Knapp a Szórád

Štvrtok dňom voľby kapitána a spoločného fotenia.

Štvrtok sa niesol v duchu voľby kapitána a spoločného fotografovania. Pozíciu nositeľa pásky obhájil Csaba Horváth, jeho zástupcami sa stali Lubor Knapp a Csaba Szórád.

Kancelária trénera sa o 9.15 h zmenila na volebnú miestnosť. Hráči odovzdávali hlasy kandidátom na kapitánsky post. Mnohí tréneri určujú kapitánov podľa vlastných predstáv. Ivan Galád je v tejto otázke demokratom. „Voľba kapitána je výsostne hráčskou záležitosťou,“ skonštatoval krátko po zverejnení výsledkov šéf realizačného tímu. Suverénnym víťazom hlasovania sa stal Csaba Horváth. „Do kabíny pribudli noví hráči. Bol som zvedavý ako to dopadne. Keď som vlani preberal pásku, mal som 25 rokov. Odvtedy som na pozícii lídra nazbieral veľa skúseností. Cítim aj nárast sebavedomia,“ opísal svoje vnútorné premeny kapitán.

Druhým v poradí hráčskej voľby sa stal Lubor Knapp. „Priznám sa, počet získaných hlasov ma milo potešil. V kontakte so spoluhráčmi sa snažím byť aktívny. Na ihrisku i v kabíne. Možno aj táto vlastnosť prispela k tomu, že chalani na lístočky napísali moje meno,“ zdôvodňuje svoju pozíciu „vicekapitána“ ostravský odchovanec. Tretí najvyšší počet bodov získal Csaba Szórád. „Vybraní hráči sú v kabíne autoritami. Mali by nimi byť aj na ihrisku a samozrejme aj v spoločenskej sfére,“ zhodnotil výsledky hlasovania Ivan Galád.

Prvú fázu tréningu obstarali členovia kádra dostávajúci v príprave menej príležitostí. V modelovanom zápase nastúpili proti trenčianskej "osemnástke". Tím vedený asistentmi Ivanom Vrabcom a Romanom Hodálom tvorili Olej, Marušinec, Šimlaštík a zahraniční hráči. Ich kolóniu včera doplnili Brazílčania Carlos Medeira a Leandro Saldanha. Po modelovanom stretnutí nasledoval ostrý tréning futbalistov pripravujúcich sa na sobotňajší duel proti Ružomberku.

Záver tréningu kropil intenzívny dážď. Husto padajúce kvapky spôsobili drobné komplikácie pri tímovom fotení. Napokon sa ale mračná na oblohe potrhali a vyhotoveniu spoločnej snímky nestálo nič v ceste.

Počas celého dňa boli najobletovanejšími hráčmi AS navrátilci z Holandska Csaba Horváth a Miloš Volešák. Kým prípadný prestup Horvátha je otvorenou témou, Miloš Volešák strávi najbližšie obdobie v Trenčíne. Rozhovor s brankárom AS prinesieme na klubovom webe.

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

ASTV 20.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa