Aktuality - archiv 15.7.2008

Odpočítavanie pokračuje, už len 3 dni

Filip Lukšík sa teší na slovenskú seniorskú premiéru.

Už iba tri dni nás delia od vstupu do futbalového ročníka 2008/2009. Predpoludňajšia tréningová dávka priniesla modelovaný zápas medzi "modrými" a "červenými". Popoludní je na programe herný tréning.

Mužstvo opúšťajú Matej Rožník a Martin Zubo. Obaja útočníci si hľadajú pôsobiská na hosťovanie. Rožník včera odohral prípravný zápas za Nové Mesto, Zubo zrejme zakotví v Lučenci.

Na svoj slovenský „comeback“ sa teší Filip Lukšík. Z Banskej Bystrice odišiel ešte ako dorastenec do Česka. U našich susedov pôsobil v Olomouci, Lipovej a naposledy v Třinci. Pred duelom s Ružomberkom mu mierne stúpa pulz. „Už sa veľmi teším. Tréner nás na zápas veľmi dobre pripravuje,“ odkrýva svoje pocit kmeňový hráč Olomouca, ktorý by mal stráviť na Sihoti nasledujúci rok. Hosťovaniu v Trenčíne sa sympatický futbalista nebránil. O tíme z Považia zbieral iba pozitívne referencie. „Áno, viacerí hráči mi radili, aby som to skúsil. Odporučil mi to aj hráčsky agent Juraj Vengloš.“

Počas prípravných zápasov nastupoval 23-ročný hráč na poste ľavého alebo stredného záložníka. Využiteľný je aj na hrote. „V doraste som občas v útoku nastupoval, ale lepšie sa cítim v strede ihriska."

Čerstvý nositeľ dresu číslo 23 vyjadruje s doterajšími šiestimi týždňami strávenými pod hradbami starobilého hradu spokojnosť. Veľkou mierou sa pod to podísal aj nový tréner. „Má prirodzenú autoritu. Keď vycíti, že atmosféra na tréningu hustne, dokáže ju vždy nejakou srandičkou odľahčiť. Nikto si pri tom nedovolí nič odfláknuť alebo zanedbať," skaldá hold Ivanovi Galádovi Filip Lukšík.

Filip Lukšík: "Na naše zápasy pozývam fanúšikov zatiaľ iba prostredníctvom klubovej stránky. Na ďalšie kolá ale chceme poslať do obecenstva pozvánku najmä našimi výkonmi."

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa