Aktuality - archiv 29.4.2014

Góly nemá opisovať, ale strieľať

Simon Moses: „Asi to bol môj najlepší zápas v kariére“

Zápas proti Myjave (4:1) priniesol zaujímavý futbal a päť gólov. Viac ako góly teší obrovská chuť, nadšenie a zapálenie pre hru. V zápase zanechali skvelý dojem mladíci Moses Simon a Haris Hajradinovič, ktorí zo štyroch presných zásahov zaznamenali tri.

„Povedali sme si, že budeme hrať trpezlivo a čakať na šance. Tie prišli a s nimi aj úvodný gól zápasu. Potom sa nám už hralo ľahšie. Výhra je zaslúžená. Podali sme obetavý výkon,“ žiaril po stretnutí spokojnosťou mládežnícky reprezentant Bosny a Hercegoviny Hajradinovič.

V zápase sa prezentoval dôležitým druhým gólom. Naviac, po prestávke naservíroval Holúbekovi prihrávku, po ktorej padol ďalší z utešených zásahov AS. „Kubo (Holúbek) si zakričal o loptu. Vedel som, že beží za mnou. Tak som mu ju jednoducho poslal,“ dodal s úsmevom Hajradinovič.

V tíme pôsobí od leta a na mužstvo si postupne zvykol. Ako sám poznamenal, taký futbal, aký ponúka tunajšie prostredie, mu sedí. „Milujem ofenzívny štýl, ktorý sa hrá po zemi s veľkým množstvom prihrávok a behavým herným prejavom. To mi na Trenčíne imponuje. V mojich rodných končinách sa veľa nebráni, radšej hráme dopredu,“ pokračoval 20-ročný stredopoliar.

Simon si nevedel spomenúť na góly

Prvý zápas s dvoma gólmi má za sebou Simon Moses. Nigérijský krídelník najskôr otvoril skóre a pridal v poradí aj tretí gól, keď mu loptu pred odkrytú bránu posunul Gino van Kessel. „Bol to asi môj najlepší zápas v kariére,“ povedal krátko po záverečnom hvizde a pokračoval: „Dva góly som dal prvýkrát v kariére. Mám veľkú radosť.“

Pri žiadosti od novinárov, aby opísal góly, iba skromne dodal. „Popravde si na ne ani poriadne nespomínam. Mojou úlohou nie je ich opisovať, ale strieľať,“ pokračoval mladý Nigérijčan. Peňaženka účastníka majstrovstiev sveta do 20 rokov zostane nedotknutá. „Platíme až pri hetriku,“ dodal na záver šibalsky.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa