Zápasy - archiv 1.12.2013

S jeseňou sme sa rozlúčili víťazstvom v Ružomberku

MFK Ružomberok - AS Trenčín 1:2 (0:0)

Zverenci trénerského kvarteta Ševela - Vrabec - Cifranič - Hodál sa s jesennou časťou Corgoň ligy rozlúčila víťazstvom na ihrisku MFK Ružomberok 2:1 (0:0). O góly AS sa postarali Karol Mondek a Tomáš Malec. Náš tím tak potvrdil druhú priečku v jesennej časti súťaže.

Domáci boli v úvode iniciatívnejší. Už v 3. min poslal Ďubek kolmý pas Tawambovi, tomu však v rozhodujúcom momente Rundič vzal loptu. Po štvrťhodine hry agilný Tawamba našiel centrom Lačného, jeho pokus zblízka skončil na brvne. V 30. min Zošák z ľavej strany ponúkol centrom gólovú možnosť Tawambovi, ale jeho zakončeniu chýbal potrebný dôraz. Vzápätí Volešák vytlačil nad brvno ďalekonosný pokus Bartoša. AS sa dostalo do šance v 36. min, keď po nedorozumení v obrane MFK zachránil Maslo. O pár sekúnd prišla kontra Ružomberka a na jej konci bola nepresná strela Ďubeka. Hneď z ďalšieho protiútoku sme mohli skórovať, no Malecovi v gólovej pozícii hlavička nesadla. Bodku za prvým polčasom dala Van Kesselova strela do Penksových rúk.

V 50. min bol v šanci Lačný, Kleščík ho zastavil, pričom domáci sa domáhali pokutového kopu. O minútu po strele Van Kessela vypadla Penksovi lopta z rúk a Mondek zblízka pohodlne otvoril skóre. V 60. min sa Liptákom podarilo vyrovnať Tawambom, ktorému do behu prihral Zošák. Potom sa na ružomberskú bránku rútil Van Kessel, ale z dvadsiatich metrov nenamieril presne. V 72. min Ďubekov trestný kop z veľkého obdĺžnika pristál na spojnici konštrukcie AS. V 84. min Zreľák nepresne rozohral, nasledoval protiútok, ktorý strelou pod brvno zakončil Malec - 2:1.

MFK Ružomberok - AS Trenčín 1:2 (0:0)

Góly: 60. Tawamba - 52. Mondek, 84. Malec

Žlté karty: 35. Lačný, 69. Adamovič - 33. Baéz, 72. Rundič

Domáci: P. Penksa - P. Maslo, Greššák, Adamovič, Zreľák - R. Bartoš, Martin Nagy - Ďubek (78. L. Lupták), Tawamba, Zošák - Lačný

Hostia: Volešák - Čögley, Kleščík, Rundič, Holúbek - Baéz (79. Bariš) - Hajradinovič (63. Bero), Mišák (87. G. Bezák), Mondek - Van Kessel, T. Malec

Rozhodovali: Smolák - Brendza, Bobko

Divákov: 1906

Povedali po zápase:
Jozef Vukušič (tréner Ružomberka): "Prehrať doma, zvlášť v takomto dôležitom stretnutí, je ťažké. Moje mužstvo išlo na hranici svojich možností. Náš problém bol v premieňaní šancí, len v úvodných dvadsiatich minútach sme mali tri tutovky. Pred prvým gólom po faule na Lačného mal byť odpískaný pokutový kop. Hrali sme dobre, prehra mrzí o to viac."

Ivan Vrabec (tréner Trenčína): "Na klzkom teréne to bol veľmi dobrý zápas. Súper mal v prvom polčase dve dobré šance, našťastie pre nás ich nevyužil. Po zmene strán sme už mali viac z hry. Chlapcom ďakujem za dobrý výkon i za celú vydarenú jesennú časť súťaže."

Autor: sita, mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa