Aktuality - archiv 19.9.2013

Malec pri zakončení neváhal

Tomáš Malec: „V šatni sme si pred zápasom povedali, že musíme byť trpezliví“

Jeden gól strelil sám a na dva prihral. Tomáš Malec bol jednou z hlavných postáv víťazstva nad Zlatými Moravcami (5:0). Po dobrom výkone máme na svojom konte už dvadsaťjeden gólov v domácich zápasoch, čo je bezkonkurenčne najviac spomedzi tímov z Corgoň ligy.

„Po takomto výkone a výsledku sa zápas hodnotí ľahko. Teší nás, že sme zvíťazili. Naviac, ešte takto jednoznačne. V sobotu nás čaká ďalší duel v Banskej Bystrici. Musíme sa rýchlo zregenerovať a dôsledne pripraviť,“ povedal po zápase Tomáš Malec.

Zverenci trénera Martin Ševelu od úvodu ukázali, kto bude na ihrisku pánom. Súperovi toho veľa nedovolili a predviedli vysokú efektivitu v zakončení. „Pomohol nám prvý gól a potom to už išlo jednoduchšie. V šatni sme si pred zápasom povedali, že musíme byť trpezliví. Očakávali sme, že súper sa zavrie, ako tomu býva vo väčšine našich domácich zápasov,“ pokračoval rodák z Melčíc-Lieskového.

Okrem dvoch gólových asistencií si pripísal aj šiesty presný zásah v sezóne. Ku gólu mu výraznou mierou prispel aj hosťujúci obranca, ktorý ho nešťastnou hlavičkou vysunul do samostatného nájazdu. „Nečakal som, že brániaci hráč urobí to, čo urobil. Pri zakončení som dlho neváhal a poslal loptu jednoducho prudko do siete,“ opisoval gólový moment Malec.

Na najlepšieho strelca tímu Fanenda Adiho stráca už iba jediný gól. Na jeho prekonanie má dostatok zápasov, keďže sezóna je len v prvej tretine. „Netrúfam si tvrdiť, koľko gólov by som mohol streliť. Verím, že mi budú pribúdať a pomôžem tímu. Úspech celého mužstva je dôležitejší ako jednotlivca,“ vysvetľoval Malec a na záver so smiechom dodal: „Snáď Adiho stihnem predbehnúť.“

 

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa