Aktuality - archiv 2.9.2013

Štefánik prestúpil do Nijmegenu

Samuel Štefánik: „Vyrastal som v Trenčíne a všetko čo viem som sa naučil v AS“

Slovenský reprezentant a dlhoročná opora AS Trenčín Samuel Štefánik prestúpil do NEC Nijmegen. S účastníkom holandskej Eredivisie podpísal štvorročný kontrakt. Na reprezentačný zraz pred dvojzápasom s Bosnou a Hercegovinou už pocestuje ako hráč holandského klubu.

„Je to pre mňa nová výzva. Som šťastný, že to vyšlo. Ďakujem klubu. Vyrastal som v Trenčíne a všetko čo viem som sa naučil v AS,“ povedal Samuel Štefánik, ktorý sa ešte pred odchodom do reprezentácie „zastavil“ v Holandsku na lekársku prehliadku a podpis kontraktu.

O možnosti prestúpiť do NEC sa dozvedel po stretnutí s Ružomberkom. Vzhľadom na končiace sa prestupové obdobie nebolo veľa času na rozmýšľanie. „Dostal som dostatok informácií, aby som sa rýchlo rozhodol. Nijmegen sa mi páčil. Je to pekné mesto, v klube pracujú príjemní ľudia a rovnako štadión je veľmi útulný. Sezónu síce nezačali dobre, ale prišli aj so mnou traja noví hráči. Verím, že pomôžeme naplniť ambície, ktorými nie je boj o záchranu,“ dodal Štefánik.

Našou súčasnou úlohou je vychovávať hráčov a posúvať ich

Prestup Samuela Štefánika do Holandska je neoddiskutovateľnou stratou pre AS Trenčín. Príležitosť však dostanú rovnako ako v uplynulých rokoch ďalší hráči. „Prestup Štefánika je v súlade s aktuálnou stratégiou klubu. Našou súčasnou úlohou je vychovávať hráčov a posúvať ich do klubov s lepšími podmienkami. Do kvalitnejších súťaží. Jeho odchod je pre nás o to emotívnejší, že od malička vyrastal v AS Trenčín,“ povedal generálny manažér klubu Róbert Rybníček a dodal: „Odchodom trojice kvalitných futbalistov Adiho, Lobotku a Štefánika sme na jednej strane stratili, ale na druhej prichádza šanca pre ďalších chlapcov. Veľkým ocenením našej práce je, že našich hráčov si vybrali Kodaň, Ajax a Nijmegen.“

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa