Aktuality - archiv 31.8.2013

Kleščík sa chce ospravedlniť kvalitným výkonom

Peter Kleščík: „Tento zápas môže ukázať, či mužstvo nestratilo svoju tvár“

Tím okolo kapitána Miloša Volešáka nastúpi v 8. kole CL na domácej pôde proti Ružomberku. Súboj mužstiev, ktoré majú na svojom konte zhodne po dvanásť bodov, je naplánovaný tradične na sobotu 17.30 h.

Tím spod Čebraťa mal skvelý vstup do sezóny, keď v úvodných kolách dominoval corgoňligovej tabuľke. Na svojom konte má jedinú prehru a na ihriskách súperov nazbieral v troch stretnutiach štyri body. „Nepozeráme sa na to, ako sa darí súperovi. V prvom rade sa sústredíme na seba. Po tom, čo sme nezvládli zápas v Seredi, sa chceme všetkým ospravedlniť kvalitným výkonom. Tento zápas môže ukázať, či mužstvo nestratilo svoju tvár,“ povedal pred stretnutím Peter Kleščík.

Na Ružomberok nám z predchádzajúceho ročníka zostali pekné spomienky. V predposlednom zápase sme doma potvrdili postup do Európskej ligy. „Vtedy sme šli za jedným cieľom a to potvrdiť príslušnosť v pohárovej Európe. Mužstvo ukázalo charakter a pevnú vôľu. Niečo podobné potrebujeme dosiahnuť aj teraz. Nemôže zostať iba pri rečiach v kabíne, ale musíme podať zodpovedný výkon aj na ihrisku. Tak, ako tomu bolo pred pár mesiacmi.“

V ostatných zápasoch sme sa neprezentovali herným prejavom ako na začiatku sezóny. Nepresvedčivé výkony netešili ani rodáka z Čadce. „V prvom rade potrebujeme premieňať gólové šance. Veľa si ich nevypracovávame, a preto je potrebné využiť aj to, čo máme. Ako samozrejmosť beriem zodpovedný výkon v obrane. Súper má silné individuality, ktoré vedia rozhodovať zápasy. Nezvládli sme zápas s Myjavou. Ani v Košiciach to nebol oslnivý výkon a prehrať v Slovenskom pohári s treťoligistom..., to sa nám nemôže stávať. Každý z nás si musí vytvoriť vnútorný tlak, aby sa podobné veci nestávali,“ dodal na záver 24-ročný stopér.

 

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa