Aktuality - archiv 6.8.2013

Bariš rastie v nasledovníka Štefánika a Lobotku

Damián Bariš: „Chcem vytvárať v tíme konkurenciu a pomôcť chalanom“

Tréneri reprezentačného „áčka“ Ján Kozák a „dvadsaťjednotky“ Ivan Galád nominovali na prestížne stretnutia s Rumunskom a Talianskom až šesticu hráčov, ktorých pripravil pre slovenský futbal AS Trenčín. Dnes sa v kádri prvého mužstva ukazuje ďalší zaujímavý mladík spod Čákovho hradu. Stredopoliar Damián Bariš môže ísť pokojne v stopách Stanislava Lobotku alebo Samuela Štefánika.

Osemnásťročný mladík zažil ligovú premiéru v súboji so Slovanom Bratislava. Na ihrisko prišiel dvadsaťminút pred závarečným hvizdom za stavu 1:2, keď nahradil Alda Baéza. Aj jeho pričinením sme sa napokon radovali z víťazstva 4:2. Už v ďalšom súboji proti Senici nastúpil od úvodného hvizdu a dôveru trénera Ľuboša Nosického nesklamal.

„Premiéra v základnej jedenástke ma potešila, ale nemali sme prehrať,“ spomína Bariš na nedeľňajšie stretnutie na Záhorí. „Nepremenili sme šance. Potom prišiel gól, hneď za ním druhý a tretí. Ťažko sa nám potom vracalo do zápasu. Ak by sme dali gól ako prví, vyhráme.“

Bariš pôsobil od úvodných minút sebavedomým dojmom. „Spoluhráči ma povzbudili. Nebol som vôbec nervózny. Loptu sme držali, tak som si ju mohol často vypýtať a posunúť ďalej. Plnil som úlohy dané trénerom, zapájal sa do výstavby, hľadal voľné priestory,“ povedal talentovaný mladík a dodal: „Splnil som si jeden zo snov, no teraz musím ísť ďalej.
Chcem vytvárať v tíme konkurenciu a pomôcť chalanom.“

Napriek solídnemu výkonu proti Senici cíti, že sa musí ešte veľa učiť. „Niektoré osobné súboje som prehral. Treba sa naučiť, ako šetriť sily. Niekedy stačí v správnom momente súpera len postrčiť, netreba sa pretláčať. Veľmi dobre to robili Kóňa a Piroska. Aj toto bola pre mňa škola,“ dodal Bariš.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa