Zápasy - archiv 4.5.2008

Prvé jarné víťazstvo proti štvrtému Spartaku

AS Trenčín - Spartak Trnava 2:1 (1:1)

Trenčania prerušili sedemnásťzápasovú sériu bez plného bodového zisku pondelňajším víťazstvom nad Spartakom Trnava (2:1). Štvrtému tímu aktuálnej ligovej tabuľky tak skomplikovali cestu za treťou priečkou. AS poslal do vedenia už v 2. min Branislav Jašurek a v 68. min rozhodol Argentínčan David Depetris.

Trnavu bojujúcu o tretie miesto zaskočil už v 2. min Jašurek, ktorý sa dobre zorientoval v šestnástke Spartaka. Hostia dlho nedokázali na úvodný gól Trenčína odpovedať. Naopak, zvýšiť mohol strelou zo strednej vzdialenosti Depetris. Po polhodine hry pohrozili aj Trnavčania a Guldanova hlavička skončila Volešákovom brvne. O chvíľu nato však už bolo vyrovnané. Strelu Vaculíka usmernil za bránkovú čiaru Michalík.

Na dlhé momenty sa vzrušenie z ihriska vytratilo a prekvapením bol aj v úvode druhého polčasu najmä nevýrazný výkon hostí. V 63. min ich zachraňoval brankár Rybánsky po hlavičke Depetrisa, ale už o päť minút neskôr argentínsky útočník poslal Trenčín do vedenia. V záverečnej štvrťhodine síce mali dobré príležitosti Filipovič a Tomčák, ale Volešák s istotou ich strely kryl a pomohol tým svojmu mužstvu k prvému jarnému víťazstvu.

AS Trenčín - Spartak Trnava 2:1 (1:1)

Góly: 2. Jašurek, 68. Depetris - 31. R. Michalík

Žlté karty: 49. Bernáth, 90.+ T. Hanzel (obaja Trnava)

Domáci: Volešák - Čögley (61. Jakúbek), Cs. Horváth, Kleščík, Kasálek - Jašurek (46. Baez), Marček, Gergel, Sluijter - Depetris (86. Križko), Hlohovský

Hostia: Rybánsky - Babacar, T. Hanzel, Doležaj, Jakubička - Kopúnek - P. Ďuriš, R. Michalík (73. Procházka), Vaculík - Bernáth (61. Filipovič), M. Guldan (46. M. Tomčák)

Rozhodovali: Šuniar - Slyško, D. Hrčka

Divákov: 1276

Martin Stano (tréner Trenčína): "Predviedli sme nás najlepší výkon v jarnej časti ligy. Trnava síce bola oslabená o viacerých hráčov zo základu, ale má aj ďalších kvalitných futbalistov. Rýchly strelený gól nás dostal do pohody, a hoci súper dokázal vyrovnať, okrem tohto presného zásahu sme ho už do ničoho vážneho nepustili. Myslím si, že sme zvíťazili zaslúžene."

Josef Mazura (tréner Trnavy): "Ťažko sa mi hodnotí tento zápas, pretože sme hrali veľmi zle. Nepodarilo sa nám nahradiť päť absentujúcich hráčov základnej zostavy. Ukázalo sa, že kvalita nášho širšieho kádra predsa len nie je taká vysoká, ako sme si mysleli. Nebojovali sme, prehrali sme prakticky deväťdesiat percent hlavičkových súbojov a v našej hre chýbali akékoľvek náznaky kombinačných akcií. Nemohlo to teda vari ani dopadnúť inak, ako našou veľkou hanbou."

foto: sita.sk

Autor: SITA
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa