Aktuality - archiv 18.4.2013

Guľa: Verím, že Žilinu zdoláme

Sezóna sa blíži k záveru a zverenci trénera Adriána Guľu sú stále v hre o pohárové umiestnenie

Sezóna sa blíži k záveru a zverenci trénera Adriána Guľu sú stále v hre o pohárové umiestnenie. Počas nasledujúcich štyroch víkendov však mužstvo čaká doslova krst ohňom. Tím okolo Miloša Volešáka narazí postupne na Žilinu, Trnavu, Slovan a Senicu. Hneď prvý zápas má pre nášho kormidelníka špeciálu príchuť.

Práve Žilina bude novým pôsobiskom trénera Guľu, ktorý na jej lavičku zasadne po skončení aktuálneho ročníka. „Postupnými krokmi sme sa dopracovali do fázy, že s týmto súperom neprehrávame. Akurát sme ich neporazili a to je tá najväčšia výzva. Chceme nad nimi vyhrať v zápase, ktorý je špeciálny aj z môjho pohľadu. Verím v charakter hráčov a verím, že Žilinu zdoláme,“ povedal šéf realizačného tímu AS. V posledných piatich vzájomných stretnutiach sme raz prehrali a štyrikrát remizovali.

Úradujúci majster na jar v lige ešte nevyhral. V siedmich zápasoch však iba štyrikrát inkasoval. Na druhej strane, len dvakrát skóroval. „MŠK na tom nie je výsledkovo najlepšie, ale postupom do finále Slovnaft Cupu splnilo čiastočný cieľ. Z tohto pohľadu môžu byť jeho hráči uvoľnenejší,“ komentoval Guľa. Nielen on vie, že súper na tom nie je herne najhoršie, trápi sa však s koncovkou.

Všetko nasvedčuje tomu, že počas víkendu nás čaká zaujímavé ligové stretnutie. „Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať. Nielen rečami, ale aj aktivitou na ihrisku. Preto nie sme v novej situácii. Nielen pred domácimi fanúšikmi chceme útočiť. Touto cestou chceme donútiť súpera k chybám. Musíme však byť aj ostražití pri kontrách. Naša obrana je ale dostatočne kompaktná a spolu s Milošom Volešákom je mimoriadne silná. Som presvedčený, že to potvrdíme aj v tomto zápase.“

Tréner Guľa naordinuje mužstvu rovnakú taktiku, ako v každom inom stretnutí. „Nemáme, čo tajiť. Budeme aktívni. Po zisku chcem ísť čo najrýchlejší smerom dopredu. Silní sme nielen zaujímavou prechodovou fázou, ale už aj z protiútokov a verím, že teraz aj zo štandardných situácií,“ dodal tréner AS.

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa